Pojavilo se novo ime / Tomislav Ćorić ipak neće biti novi ministar gospodarstva? 'Tražio je pripajanje ministarstava, no to mu nije prošlo'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Iako je od početka slovio kao najbolji kandidat za tu poziciju, sve je više onih koji uvjeravaju kako Tomislav Ćorić ipak neće preuzeti ministarstvo gospodarstva

21.5.2018.
9:00
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog afere Hotmail, Martina Dalić je podnijela ostavku na mjestu ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, a njezinog bi nasljednika premijer Plenković trebao imenovati danas, nakon Predsjedništva HDZ-a na kojem će raspraviti imena dosadašnjih kadidata. 

Iako je od početka slovio kao najbolji kandidat za tu poziciju, sve je više onih koji uvjeravaju kako Tomislav Ćorić ipak neće preuzeti ministarstvo gospodarstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ćorić neće biti ministar gospodarstva, to će biti ponuđeno osobi iz HDZ-a s kojom PPD ekipa neće biti zadovoljna", tvrdi jedan izvor za Večernji list, očito aludirajući na tvrtku Prvo plinarsko društvo koje je davalo mijunske pozajmice HDZ-u te HNS i dio HDZ-a. 

>> Povjerenstvo pokreće postupak protiv Dalić zbog sukoba interesa, a za Vladu je s njenim odlaskom slučaj riješen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori otkrivaju i razloge zbog kojih Ćorić neće biti novi ministar. Jedan od razloga je taj što je ministar energetike tražio da se ministarstvo gospodarstva pripoji njegovu ministarstvu te da kao i Dalić ima funkciju potpredsjednika Vlade. To navodno nije prošlo pa Ćorić više nije u igri.

Kao mogući ministar spominje se i Krunoslav Katičić, državni tajnik u Ministarstvu državne imovine, inače Plenkovićev prijatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, neki izvori tvrde da će ipak Ćorić biti taj koji će naslijediti Dalić, a u tom slučaju bi na čelo Ministarstva energetike zasjedo dosadašnji državni tajnik Šiljeg, a zaštita okoliša bila bi pripojena Ministarstvu graditeljstva HNS-ovca Predraga Štromara, piše Večernji list.

Premijer Plenković bi se danas mogao sastati i s predsjednicom Republike, Kolindom Grabar Kitarović kako bi razgovarali "o onome o čemu nisu mogli preko telefona".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo