'RASTUŽUJE ME I VESELI' / Tomašević prvo dao nespretno sročenu izjavu, a onda opleo po vladajućima: 'Sramota da nijedna kuća nije konstrukcijski obnovljena'

Image

Tomašević u Čučerju: 'Sramota je da nijedna zamjenska kuća nije izgrađena, a od potresa su prošle tri godine'

19.1.2023.
11:13
VOYO logo

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, sa zamjenikom Lukom Korlaetom, polaže kamen temeljac za izgradnju novog Društvenog doma Čučerje.

Novi Društveni dom Čučerje će u vanjskom izgledu biti identičan starom Domu koji je stradao u potresu 2020. godine. Zgrada je društvene namjene, s prostorijama za potrebe Vijeća Mjesnog odbora Čučerje, zainteresiranih kulturnih, sportskih i drugih udruga s tog područja te polivalentnom dvoranom za javne potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon predsjednika mjesnog odbora te predsjednika gradskog vijeća, novinarima se obratio gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević

"Ono što mene na neki način veseli i rastužuje da je potres bio prije gotovo tri godine. Rastužuje me potres koji je promijenio povijest Zagreba. U Čučerju je bio epicentar, tada je stradao i ovaj dom, srce samog Čučerja. S druge strane, veseli me što smo prionuli na posao, pokrenuli inicijativu da se obnovi dom za 10 milijuna kuna koje je osigurao Zagreb kako bi se dom izgradio u sljedećih godinu dana", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sramota je da ni jedna kuća nije obnovljena'

Osvrnuo se i na obnovu obiteljskih kuća. "Evo, izabran je i treći ministar i nadam se da će se pokrenuti konstrukcija obnova i izgradnja zamjenskih kuća. Sramota je da nijedna kuća nije konstrukcijski obnovljena", rekao je Tomašević, podsjećajući da je to u ingerenciji države. Najavio je i sastanak s novim ministrom, te istaknuo kako se nada objedinjavanju nadležnosti u obnovi.

"Nadam se da će uskoro krenuti obnova, bolja konstrukcija na čelu s novim ministrom. Sljedeći tjedan imamo sastanak s ministrom Bačićem, razgovarat ćemo o svemu što mislimo da treba pokrenuti kako bi obnova bila brža", rekao je. Dodao je da je sramota što nije konstrukcijski obnovljena niti jedna kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemoguće da su izvršene obnove pet škola što je koštalo 100 milijuna kuna, a niti jedna kuća nije izgrađena", ističe, podsjećajući kako je to u ingerenciji države.

'Grad mora dati dozvolu ako se Ministarstvo složi'

Gradonačelnik se dotaknuo teme spalionice infektivnog otpada u sklopu KBC-a Zagreb. "Grad nije dao lokacijsku dozvolu, o tome hoće li spalionica infektivnog otpada biti izgrađena u sklopu KBC-a Zagreb odlučuje Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, ako oni daju takvu odluku, Grad mora izdati građevinsku dozvolu", rekao je i istaknuo da je Grad tražio od investitora očitovanje zašto se baš ta tehnologija odabrala i baš na toj lokaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo