Sjednica skupštine / Tomašević predstavlja rješenje za Jakuševec, a pred vratima prosvjeduju eko udruge: 'Bit će još jedno smetlište'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Prije sjednice, zagrebačke eko udruge održale su konferenciju za medije. Izrazili su nezadovoljstvo planiranom izgradnjom Centra za gospodarenje otpadom u Resniku, a o studiji izvodljivosti razgovaralo se na sjednici

25.1.2024.
10:41
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Danas se održava prva ovogodišnja sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba. Glavna tema bit će rješenje pitanja novog zagrebačkog odlagališta. Također će se raspravljati o ukidanju koncesije tvrtki Zagrebačke otpadne vode koja upravlja zagrebačkim pročistačem, piše Zagreb info.

Prije sjednice, zagrebačke eko udruge održale su konferenciju za medije. Izrazili su nezadovoljstvo planiranom izgradnjom Centra za gospodarenje otpadom u Resniku. "Studija utjecaja na okoliš i raskid ugovora dio je plana dugogodišnjeg nastavka štetnog plana gospodarenja otpada i sada ide dalje. Zastarjeli, loš projekt koji treba imati i spalionicu. Bit će još jedno novo veliko smetlište”, rekla je Branka Genzić-Horvat iz Udruge za zaštitu okoliša Resnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O studiji izvodljivosti izgradnje CGO-a pričalo se i na samom početku sjednice. "Stupidno je da dobijemo sažetak studije, a ne cijelu. To je neprihvatljivo. Ono što je istina je da ta studija ne postoji. Ona bi trebala biti privitak, a vi je nemate", rekao je gradski zastupnik Ivica Lovrić. Podržao ga je i zastupnik Alen Lochert (HSLS): "Mislim da ovdje nema nikoga tko je protiv CGO-a, ali ima nas koji smo protiv ovakvog sažetka studije izvodljivosti". S njima se složio i Mislav Herman (HDZ): "Smatramo da su obje točke jedno obično, manipulativno skretanje pozornosti s glavne činjenice, a to je da naš zeleni gradonačelnik nema pojma što napraviti po pitanju otpada u Gradu Zagrebu."

POGLEDAJTE VIDEO: Tomašević prosvjedovao protiv onoga što sad predlaže. Stiže li nakon 20 godina kraj agonije sa zagrebačkim smećem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo