Lokalni izbori / Tomašević: 'Pozivamo građane da u nedjelju kažu glasno ne kampanji koju je vodio Škoro, u kojoj se demonizira suparnike'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Kaže kako su u nedjelju povijesni izbori jer će nakon 20 godina Zagreb dobiti novog gradonačelnika: "Pozivao građane da sudjeluju u toj povjesnoj promjeni."

28.5.2021.
8:50
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnički kandidat Tomislav Tomašević, uz potporu kandidata za zamjenicu odnosno zamjenika gradonačelnika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta te predstavnika stranaka koalicije Možemo!, Zagreb je NAŠ!, Zelena alternativa ORaH, Nova ljevica - Za Grad! održali su finalnu konferenciju za medije prije izborne šutnje. 

Drugi krug izbora održava se u nedjelju, a Tomaševićev protukandidat za fotelju gradonačelnika Zagreba je Miroslav Škoro (Domovinski pokret). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je počeo svoj govor govoreći o tome kako se bore već 15 godina za Zagreb u kojem vlada javni interes: "Borimo se za zeleniji Zagreb, pravedniji Zagreb, za učinkovitiji Zagreb, za transparentniji Zagreb."

Kaže kako su u nedjelju povijesni izbori jer će nakon 20 godina Zagreb dobiti novog gradonačelnika: "Pozivao građane da sudjeluju u toj povijesnoj promjeni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isto tako vjerujemo da ćemo u nedjelju pobijediti, a pobijedit ćemo uzdignute glave i svakome ćemo moći nakon izbora pogledati u oči. Obećali smo da se nećemo služiti prljavim trikovima, obećali smo pozitivnu kampanju koja se fokusira na gradske probleme i rješenja tih gradskih problema, a mi svoja obećanja ispunjavamo", rekao je Tomašević

"Isto tako potreban je još mali korak da se Zagreb oslobodi korupcijske hobotnice koja ga je zarobila,  koja mu ne da da diše, koja mu ne da da se razvija. Tako da pozivamo građane da naprave još taj mali korak u nedjelju kako bi Zagreb bio konačno bolje mjesto za život za sve stanovnike ovog grada", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isto tako potrebno je u nedjelju reći ne, glasno ne kampanji koju je vodio moj protukandidat, kampanji huškanja, kampanji mržnje, kampanji straha, kampanji dezinformiranja i kampanji u kojoj se demonizira politički suparnik. Još jednom pozivam sve građane ovog grada da izađu u nedjelju i da glasaju za budućnost, a ne za prošlost i da glasaju za pravu promjenu." 

Ponovio je da kada je bio u Zelenoj akciji je imao plaću od 6700 kuna, plaću u Instituciji za političku ekologiju bila je devet tisuća kuna neto. Rekao je da je onda postao saborski zastupnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove laži da je ta plaća bila 25 tisuća kuna bruto nije krivo čitanje imovinske kartice, nego laži i obmanjivanje javnosti. Što se tiče ovih milijardu kuna pozivam sve institucije, DORH, Sherlocka Holmesa, Poirota, grupu TNT, ako netko ima ikakav dokaz neka to pokaže. Ovakva kampanja nije još viđena. Ja vjerujem da će građani Zagreb reći glasno ne ovakvoj kampanji. Ovo nije smiješno, ovo je tragikomično i ovakvoj kampanji treba reći ne", kazao  je Tomašević.

Image
ŠTO OČEKIVATI? /

Macan: 'Nisu bitni program i činjenice nego naša vojska protiv vaše. Zato Škoro ima veće šanse kad se polarizira društvo nego kad se priča o činjenicama'

Image
ŠTO OČEKIVATI? /

Macan: 'Nisu bitni program i činjenice nego naša vojska protiv vaše. Zato Škoro ima veće šanse kad se polarizira društvo nego kad se priča o činjenicama'

"Ova kampanja nije bila iscrpljujuća, nego je bila, kako bih rekao, hrvatska politika je dosegnula jedno novo dno i vjerujem da je ovo zadnji put da se vodi ovakva kampanja. Što se tiče primopredaje vlasti, za koju vjerujem da će se dogoditi tako da ćemo uči u ovu zgradu uskoro kao nova gradska uprava. To definira zakon o primopredaji vlasti. Znači potrebno je neko vrijeme da se rezultati izbora proglase konačnima, a nakon toga slijedi sastanak sa zamjenicom gradonačelnika, tako da to sigurno neće biti u ponedjeljak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konstituiranje skupštine će ići polako. Nakon izbora krećemo u razgovore", rekao je. 

Rekao je kako vjeruje da će Škoro biti kažnjen za ovakvu kampanju: "Mi smo se cijelo vrijeme fokusirali na ono što želimo napraviti i ponosan sam na ovu kampanju. Ponudili smo optimizam, pobudili smo nadu ovom gradu", naglasio je Tomašević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi svoje birače pokušavamo motivirati da izađu na izbore na optimizmu i nadi, neki kandidati su odlučili svoje kandidate mobilizirati i vraćati u prošlost. Vidjet ćemo na kraju tko je bio uspješniji u tome, ali ja sam ponosan na našu kampanju i obećali smo biračima takvu kampanju, a mi svoja obećanja izvršavamo."

Ponovio je kako nema policijsku zaštitu: "Nikakvih ozbiljnih prijetnji nisam imao. Osjećam se sigurno u ovom gradu. Krećem se pješice i tramvajem. Postupanje policije ne mogu komentirati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako su spremni nakon izbora surađivati sa svim strankama od centra prema lijevo: "Nećemo tražiti dlaku u jajetu, meni je to smetalo. Bitan je sadržaj prijedloga, a ne tko ih je predložio. Ajmo prvo završiti drugi krug izbora. Svaki glas nam je u nedjelju bitan. Svaki glas je poruka da ovakve kampanje ne mogu proći. Očekujem dobru izlaznost", rekao je Tomašević

Rekao je da očekuje dobru izlaznost . 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo