skuplja za 7 posto / Tomašević: 'Poskupljenje je trebalo biti u siječnju, odgodili smo ga. Nismo jedini poskupili vodu'

Image

Zagreb iščekuje poskupljenje vode, koja će biti skuplja za 7 posto, a prvi računi stići će u travnju .Gradonačelnik Tomašević je na pitanje što Zagrepčani plaćaju u tih 7 posto odgovorio da se tim financira prije svega tekuće održavanje jer mreža puca svakodnevno,a i financira se naknada za razvoj

7.3.2023.
11:13
VOYO logo

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, u društvu ravnateljice Željke Barić, obići će sjedište Doma za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja „Duga – Zagreb“. Nakon toga gradonačelnik i zamjenici održat će redovnu konferenciju za medije

Zagreb iščekuje poskupljenje vode, koja će biti skuplja za 7 posto, a prvi računi stići će u travnju .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su odmah i počeli postavljati piotanja vezano za poskupljenje vode

"Poskupljenje je trebalo biti u siječnju, a mi smo ga odgodili na ožujak. Nije grad Zagreb jedini poskupio vodu. Ovo je trebalo bit napravljeno prije 20 godina, uzet je novac i ništa nije napravljeno, a ja za to ne mogu odgovarati",rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
potvrdio holding /

Voda u Zagrebu poskupljuje za 7 posto, prvi računi stižu u travnju

Image
potvrdio holding /

Voda u Zagrebu poskupljuje za 7 posto, prvi računi stižu u travnju

Što konkretno ulazi u 7 posto? Što ljudi plaćaju tih 7 posto, pitali su novinari. Rekao je da ide za krpanje pucanja cijevi i financijsko održavanje vodoopskrbe i odvodnje.

"Financira se prije svega tekuće održavanje, treba održavati tekuću mrežu koja puca svakodnevno, ali i financira se naknada za razvoj. Ne možemo samo krpati, moramo i obnavljati. Povući ćemo svaki euro iz EU koji budemo mogli ", kazao je zagrebački gradonačelnik te naglasio da je maksimalno moguće poskupiti vodu 15 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako Vodooskrba i odvodnja(VIO) cijelo vrijeme prijavljuje projekte na EU fondove te da je do sada prijavljeno 118 projekata.

"Dnevno imamo i po tri pucanja cijevi u gradu, i to isto košta", naglasio je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslušajte cijelu izjavu zagrebačkog gradonačelnika u videu

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo