ZBOG ODLAGALIŠTA JAKUŠEVAC / Tomašević: 'Ispred Gradske uprave nalazi se nekoliko traktora. Kako je moguće da sada kreću ti prosvjedi?'

Image
Foto: Davorin Visnjic/Pixsell

'Nije mi jasno kako je moguće da sada kreću ti prosvjedi nakon što 20 godina ništa nije napravljeno'

8.3.2022.
12:05
Davorin Visnjic/Pixsell
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je otvorio dograđenu trodijelnu sportsku dvoranu Osnovne škole "Dragutina Domjanića", a nakon toga je održao redovnu press konferenciju.

"Želimo skrenuti pozornost na to da je danas osmi mart, odnosno Dan žena. To je dan koji ne koristimo na čestitanje nego da skrenemo pozornost na ženska postignuća, ali i da postignemo rodnu ravnopravnost. Pandemija je definitivno pogoršala situaciju od ranije kada je u pitanju institucija skrbi. Kada se zatvore vrtići i škole i preostali socijalni kontaktni postalo je važno koliko je važna infrastruktura. Zato je naš prioritet ovog mandata proširiti tu infrastrukturu. Napravili smo plan infrastrukture vrtića, ali se oni odnose i na domove za starije", rekla je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U ELEMENTU /

Na otvorenju sljemenske žičare bilo je veselo: Pogledajte kako su Tomašević, Butković i Klisović zapjevali poznatu pjesmu

Image
U ELEMENTU /

Na otvorenju sljemenske žičare bilo je veselo: Pogledajte kako su Tomašević, Butković i Klisović zapjevali poznatu pjesmu

Raspisivanje novih natječaja

U pandemiji je povećana i incidencija nasilja prema ženama, kazala je te dodala kako se treba povećati i broj skloništa i savjetovališta za žene žrtve nasilja. U Zagrebu imamo tri skloništa i pet savjetovališta.

"U tijeku su dva važna natječaja. Jedan za financiranje udruga koje pružaju skloništa, te savjetovališta. Treći smjer je uvođenje Građanskog odgoja i obrazovanja koji mora istaknuti temu rodne ravnopravnosti", kazala je Dolenec i dodala kako su otvorena dva natječaja za pročelnike te pozvala kandidate da se prijave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko odlagališta Jakuševac

Zatim se obratio gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

"Nekoliko traktora nalazi se ispred Gradske uprave. Prosvjeduje se oko odlagališta Jakuševac. Nije mi jasno kako je moguće da sada kreću ti prosvjedi nakon što 20 godina ništa nije napravljeno, a mi sad mijenjamo sustav i otvaramo nove projekte kako bi se moglo zatvoriti odlagalište Jakuševac", kazao je i dodao kako bi se trebalo pitati sve slažu li se s odlukom o komunalnom redu o farmama svinja na Jakuševcu koje su zabranjene prije deset godina, ali još se nisu zatvorile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo