RADI SE NA UREDBI ZA PLIN / Tomašević govorio o stadionima i najavio ljeto puno radova na cestama: Evo koje prometnice će biti zatvorene

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom obišao je gradilište Društvenog doma u Čučerju

4.7.2023.
11:14
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom obišao je gradilište Društvenog doma u Čučerju, nakon čega je dao izjavu za medije.

U sklopu objekta gradonačelnik je najavio dvoranu za kulturne i javne sadržaje te izrazio zadovoljstvo tijekom radova i izrazio želju da se čim prije normalizira kvaliteta stanara doma koji je pogođen potresom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalio bih predstavnicima mjesnog odmora i gradske četvrti Gornja Dubrava, izvođačima, nadzoru, projektantu i konzervatorima. Svima koji rade na ovom objektu. Doista je u planu da ga što prije otvorimo", kazao je Tomašević.

Image
INCIDENT U SESVETAMA /

Pijani muškarac napao i brutalno pretukao radnika Čistoće, javio se Tomašević: 'Kukavički nasrtaj!'

Image
INCIDENT U SESVETAMA /

Pijani muškarac napao i brutalno pretukao radnika Čistoće, javio se Tomašević: 'Kukavički nasrtaj!'

Na pitanje o projektu Greenway, postavljenim rubnjacima koji nikako da krenu u završnu fazu radova, Tomašević je rekao da je do kašnjenja došlo jer su radovi vezani uz obnovu Jadranskog mosta, te najavio da će se radovi ubrzati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovi na prometnicama

Komentirao je i radove na cestama tijekom ljeta.

"Ima dosta radova koji se planiraju ovo ljeto. Svako ljeto se pokušava što više radova na cestama odraditi da što manje otežavaju promet kada se građani vrate s godišnjeg odmora. Ovo ljeto doista ima jako puno radova, ne samo od grada nego i HŽ infrastrukture i HEP-a. U Selskoj su radovi na nadvožnjaku koji radi HŽ infrastruktura, planirani su radovi na još nekoliko željezničkih prolaza, ali da ne budu u isto vrijeme. Idu i vrelovodi, kapitalno ulaganje od grada kao što je kružni tok na Trešnjevci, nova Adžijina", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HŽ infrastruktura planira zatvoriti i podvožnjak na Miramarskoj, ali još nije definirano kada. Zatvoren će biti i dio Vukovarske. Iako nisu navedeni datumi, najavljeno je da se radovi neće odvijati istovremeno kako bi se promet neometano odvijao.

Najavljeno je i zatvaranje Ljudevita Posavskog na istoku grada te iz Grada mole građane za razumijevanje jer za zatvaranje nekih prometnica nema idealnih rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Table su postavljene tri do sedam dana prije radova kako bi se gradovi mogli naviknuti s informacijama o trajanju radova. Naglašeno je da radove provodi HŽ infrastruktura, ne Grad Zagreb te da će sve biti gotovo prije početka školske godine i povratka 'pravih prometnih gužvi'.

O stadionima

Tomašević je najavio da se kreće s uređivanjem i košnjom i onih površina koje nisu pod gradskom upravom ili na javnim površinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o Domu sportova kazao je da je vrijednost investicije preko 20 milijuna eura, da se završavaju radovi na trgu, a da obnova dvorane ide dalje, kao i projekt u Kranjčevićevoj. O Maksimirskom stadionu razgovori sa zagrebačkom nadbiskupijom i Vladom su u završnoj fazi, kazao je Tomašević.

Kazao je da mu je žao što je grad izgubio nogometni kamp, ali da mu je drago što je pronađena druga odgovarajuća lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogometni savez nije mogao čekati, što razumijem, i našli su rješenje", kazao je Tomašević.

Na pitanje o Plinari koja plaća najskuplji plin od PPD-a i štetnom ugovoru kazao je: "Imamo ugovor za poslovne korisnike koji sam nazvao štetnim. Ugovor za građane je napravljen po fiksnoj zakonskoj formuli koja se u međuvremenu promijenila. Radi se na novoj uredbi koja će regulirati tu situaciju, u kontaktu sam s Vladom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Nakon javne prosidbe SDP-a i odbijenice Možemo!, Tomašević i Plenković razmijenili sve osim francuskog poljupca

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo