ŠTO ĆE RODITELJI SADA? / Objavljeni prvi rezultati: U Zagrebu čak 3180 djece nije upisano u vrtić! A ispunjavaju sve uvjete...

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Inicijalni broj upisane djece jest 7140.

20.6.2023.
11:36
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Objavljeni su iščekivani preliminarni rezultati popunjenih mjesta u zagrebačkim dječjim vrtićima.

Na konferenciji za medije novinarima se obratila zamjenica gradonačelnika  Danijela Dolenec s informacijama i detaljima upisa djece u vrtiće. Uz nju su bili i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegov zamjenik Luka Korlaet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upisi su provođeni od 24. do 5. lipnja. Ovo su prvi rezultati. Slijedi rok za prigovore nakon kojeg ćemo znati točan broj upisane djece", rekla je Dolenec.

Rekla je da je ukupno obrađeno 12.260 zahtjeva za upis djece u vrtiće, od kojih njih 1940 ne ispunjava uvjete. Inicijalni je broj upisane djece 7140, a broj neupisane djece 3180.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Grad Zagreb

Istaknula je da se nakon prigovora očekuje još upis za oko petstotinjak djece te da će konačni rezultati biti 10. srpnja.

Prema dosadašnjim podacima broj djece koja se rađaju i upisuju u škole je stabilan, čime u Zagrebu nema značajnih demografskih promjena, no imamo promjene u zahtjevima roditelja koji se sve ranije odlučuju za upis u jaslice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U odnosu na prošlu godinu zahtjevi za jaslice su oko 20 posto veći", rekla je i dodala da su pak zahtjevi za vrtiće porasli puno više te ističe da je tom porastu pridonijela mjera roditelj-odgojitelj.

"Podsjećamo da se istovremeno obavljaju upisi u privatne gradske vrtiće koje subvencionira grad Zagreb", istaknula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara što s djecom i roditeljima koji nemaju smještaj za svoje dijete.

"Nama je jasno da djeca ne mogu čekati kao ni njihovi roditelji. Stoga smo izdvojili, povrh onih koje smo dosad, još 70 milijuna eura novih ulaganja u zapošljavanje radnika i stvaranje većih kapaciteta", objasnila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo