TOLUŠIĆ IZGUBIO TAKT NAKON PITANJA NOVINARKE: / Iživcirala ga uporna pitanja o nekretninama iz imovinske kartice

Image
Foto: Pixsell

'Pitajte građevince pa neka vam objasne razliku između bruto i neto stambene površine', kazao je Tolušić i pozvao novinare da dođu kod njega doma izmjeriti površinu

7.5.2019.
11:14
Pixsell
VOYO logo

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić danas je na meti novinara zbog toga što je u imovinskoj kartici upisao kuću veličine 165 četvornih metara, unatoč tome što podaci iz katastra pokazuju kako je stvarna veličina kuće 330 četvornih metara. Osim toga, u imovinskoj kartici propustio je spomenuti još jednu kuću od 120 kvadrata, koja se nalazi na istoj čestici.

Novinarima je rekao da smatra kako je ispravno popunio imovinsku karticu te dodao kako je jučer zatražio i pojašnjenje od Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa o tome što se treba upisati u karticu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren je da je sve napravio 'po pravilu i propisu'

"Moja kuća ima 153 metra kvadratna stambene površine, odnosno prostorije u kojima živim imaju 153 kvadratna metra. Mislim da je to jedino ispravno i ono što sam trebao upisati u imovinsku karticu", rekao je ministar.

"Uredno sam prijavio sve što smo napravili i imam građevinsku dozvolu. U glavnom projektu piše kolika je neto površina moje kuće i površina pomoćnog objekta, koji nije stambeni objekt i nije kuća za stanovanje", objasnio je Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje RTL-ove novinarke Damire Gregoret o tome što radi u pomoćnom objektu, Tolušić je malo izgubio takt.

Novinare učio o brutu i netu

"Roštiljam tamo... Smijem?", odgovorio je, a na ponovni upit koja je razlika između prijavljenih 153 i 330 kvadrata, kazao je da "nema drugih kvadrata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne postoji 330 kvadrata", ponovio je, a na pitanje kako onda u katastru ima 330 kvadrata, a prijavio je 150, odgovorio je: "Pitajte građevince pa neka vam objasne razliku između bruto i neto stambene površine", kazao je Tolušić i pozvao novinare da dođu kod njega doma izmjeriti površinu.

"Kladim se da nećete izmjeriti više od 153 kvadrata", zaključio je Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li u sukobu interesa?

Osvrnuo se i na mogući sukob interesa. Naime, kuću je gradila tvrtka koja je radila i za županiju u kojoj je Tolušić svojedobno bio župan.

"Otprilike prije tri i pol godine sam prestao biti župan Virovitičko-podravske županije. U mojih osam i pol godina mandata radili smo praktički sa svim ozbiljnim građevinskim tvrtkama na području županije. Jedino mi je normalno kada radim kuću u Virovitici, u županiji, da mi kuću gradi neka od tvrtki iz moje županije, a ne tvrtke iz Zagreba, Splita, Bjelovara ili Dubrovnika", kazao je Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo