Nakon Ramljakove izjave / Todorić se iznova javio: 'Vlada je stvorila bezvlašće koje koriste odabrani kriminalnim aktivnostima izvlačeći milijune'

Treći put u danu Ivica Todorić obratio se javnosti putem bloga, optužujući Vladu da je 'stvorila situaciju potpunog kaosa koju koriste odabrani'

26.10.2017.
17:05
VOYO logo

Osnivač koncerna Agrokora na početku najnovije objave prenio je današnju izjavu izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, koji je kazao da je bio konzultiran oko financijskog dijela Lex Agrokora.

Todorić u nastavku tu izjavu koristi kao potvrdu svojih prijašnjih napisa, u kojima je tvrdio da je upravo Ramljak pisao Lex Agrokor. Još uvijek formalni vlasnik Agrokora također ismijava Plenkovićevu izjavu da tu nema sukoba interesa, optužujući njegovu Vladu da je stvorila bezvlašće koje koriste odabrani izvlačeći milijune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjavu Ivice Todorića pročitajte u nastavku:

"Kroz taj period, kroz treći mjesec ja sam bio konzultiran kod izrade Zakona oko financijskog dijela Zakona" izjavio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Ante Ramljak te dodao kako se u tom periodu susretao s ogromnim brojem financijskih institucija I njihovih predstavnika jer su tada bili u gradu. Ramljak je najprije pisao financijski dio Lex Agrokora, a potom se, prije nego je imenovan izvanrednim povjerenikom, s povjerljivim informacijama u džepu susreo se i s Knightheadom koji je dosad, kao ključni igrač u roll up-u, zaradio stotine milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno zato što se u pravo vrijeme nalazio u gradu. I nalazio se, i to kao klijent Tina Doličkog koji je danas međunarodni pravni savjetnik Agrokora. Savjetnik mu je i Wilhelm Hemetsberger koji je Ramljaku Knighthead doveo još 2015. u šibenski TLM. Vjerojatno u tim zornim činjenicama za Plenkovića nema nikakvog sukoba interesa nego je sve transparentno i najkorektnije. U stvari Vlada je stvorila situaciju potpunog kaosa u kojem odabrani kriminalnim aktivnostima izvlače nepripadajuću im imovinsku korist. Prije desetak dana premijer Plenković je rekao da je Lex pisala Vlada i vrsni pravni stručnjaci koji rade u Vladi ,te stručnjaci čija su imena, kako je rekao, “nebitna”. No pokazalo se da su itekako bitna jer Ramljaka je taj isti premijer Plenković imenovao izvanrednim povjerenikom čime je uz ministricu Dalić postao najodgovorniji u cijelom zločinačkom poduhvatu kroz otimanje privatnog vlasništva i izvlačenja stotina milijuna eura preko Knightheada iz Hrvatske.

Ramljak: "Nisam ni mogao dati povjerljive informacije fondu"

Odgovarajući na upit novinara o sastancima s predstavnicima Knighthead Capital fonda prije nego je postao izvanrednim povjerenikom, Ramljak je u četvrtak kazao da se sastajao i s drugim vjerovnicima, navevši Sberbank, VTB, Erste i Zagrebačku banku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već 20 godina radim taj posao, tu sam na ovom tržištu, bilo koji poslovni čovjek koji dođe u Hrvatsku i želi se informirati o tome što se događa u financijsko-ekonomskom pogledu u Hrvatskoj, na listi od 10 imena ima i moje ime. I to je bio jedini razlog zbog čega sam se tada, u tome trenutku sa svima njima nalazio, jer su me zvali i tražili", izjavio je Ramljak, kazavši da nije mogao dati povjerljive informacije fondu koji je tada već kupio obveznice i predstavio se kao većinski vlasnik obveznica Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo