'izmišljene konstrukcije' /

Todorić reagirao na RTL-ovo otkriće detalja kaznene prijave: 'Nisam otuđio niti jednu kunu'

Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Todorić je porekao nezakonite radnje, istaknuvši da nema nikakvu imovinu osim četvrtine nekretnine u kojoj stanuje i nekoliko zemljišta

5.12.2017.
15:55
Borna Filić/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je RTL Direkt jučer otkrio pojedinosti kaznene prijave koju je Ante Ramljak podnio protiv Ivice Todorića zbog sumnji da je Agrokor potrošio 704 milijuna kuna na privatne troškove Todorićevih, zatim da je koncern isplatio 1,15 milijardi kuna vlasniku kao zajam te da je 758 milijuna sjelo Todoriću na račun na temelju nepripadajućih dividendi.

Ivica Todorić povodom toga je na blogu objavio "Priopćenje za javnost", ističući da nije otuđio niti jednu kunu iz Agrokora i povezanih društava te da se radi o "potpuno izmišljenim i tendencioznim konstrukcijama koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramljakovu kaznenu prijavu karakterizira kao "namjeru da ga se eliminira iz vlasničke strukture Agrokora te da se stvore uvjeti za enormnu protuzakonitu zaradu". Todorić je ponovio da je to učinjeno "donošenjem neustavnog Lex Agrokora, kojim je u pitanje dovedena opstojnost Agrokora".

Todorić ističe i da nema nikakvu imovinu osim četvrtine nekretnine u kojoj stanuje i nekoliko zemljišta, uglavnom poljoprivredne namjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorićevu objavu pročitajte u nastavku:

Povodom objave izvadaka iz kaznene prijave koju je protiv mene podnio Ante Ramljak, a u kojoj se navodi da sam na račune mene i članova moje obitelji prebacio i protupravno isplatio milijarde kuna, izjavljujem da se radi o potpuno izmišljenim i tendencioznim konstrukcijama koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Ta je moja tvrdnja vrlo lako provjerljiva jednostavnim uvidom u stvarne transakcije jer iz Agrokora i povezanih društava nisam otuđio niti jednu kunu.

Navedena kaznena prijava, podnijeta je 10. listopada 2017., a njezini su dijelovi upravo sada namjerno plasirani u javnost kao rezultat sakrivanja kriminalnog postupanja grupe ljudi okupljenih oko podnositelja te kaznene prijave Ante Ramljaka, a s namjerom da me se eliminira iz vlasničke strukture Agrokora te da se stvore uvjeti za enormnu protuzakonitu zaradu. To su učinili tako da su napisali i osigurali donošenje Lex Agrokora, zakona koji je neustavan i čijom primjenom je dovedena u pitanje opstojnost Agrokora i povezanih društava. Tim više što su glavni provoditelji tog zakona upravo Ante Ramljak i kriminalna skupina koju je angažirao pod krinkom „spašavanja“ tog trgovačkog društva.
Od fantomskih milijardi koje smo navodno otuđili nema ni traga i Ramljakova kaznena prijava je potpuno besmislena i služi isključivo stvaranju lažnog javnog dojma o navodnom kriminalu. Osim vlasništva četvrtine nekretnine u kojoj stanujem i nekoliko zemljišta, uglavnom poljoprivredne namjene, nemam drugu imovinu, a što je vidljivo iz rješenja Županijskog suda u Zagreba o privremenoj mjeri zabrane raspolaganja mojom imovinom.
U cilju zaštite svojih prava podnio sam Ustavnom sudu Republike prijedlog za ocjenu suglasnosti Lex Agrokor s Ustavom RH kao i kaznenu prijavu protiv službenih i odgovornih osoba Vlade i Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo