Todorić lobira za ukidanje harača i smanjenje PDV-a

Najprije je pokušao preko HUP-a, a kad to nije uspjelo, premijerku je osobno zamolio da ukine poreze koje je uvela prošle godine: Todorić nije zadovoljan potrošnjom u Hrvata.

18.1.2010.
11:03
VOYO logo

Vlasnik najvećeg trgovačkog lanca u Hrvatskoj nije zadovoljan prometom koji ostvaruje zadnjih mjeseci i odgovornost za to vidi u poreznim nametima koje je uvela Vlada Jadranke Kosor.

Ivica Todorić je, piše Poslovni dnevnik, upoznao premijerku s teretom koji gospodarstvu sve više pričinjava Vladina ustrajnost u odluci o kriznom porezu i višoj stopi PDV-a, što je sve navodno ilustrirao i na primjeru vlastitog koncerna. Zatražio je od Kosor, neslužbeno se doznaje, da sa svojim suradnicima i savjetnicima još jedanput razmotri i hitno ukine te namete kako bi se poboljšala konkurentnost domaćih tvrtki i prekinuo pad potrošnje koja ih guši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već je pokušao putem Hrvatske udruge poslodavaca prošloga tjedna, no premijerka nije reagirala, pa je odlučio izravno razgovarati s njom u Vukovaru, gdje je ona nazočila "promociji" Agrokorove kupovine Vupika. Još uvijek je nejasno kako je Kosor završila na vukovarskoj ceremoniji 15. siječnja, dva dana nakon potpisivanja ugovora između Todorićeva koncerna i Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Mediji su najprije izvijestili kako je sama tražila da bude rame uz rame s Todorićem, a Poslovni dnevnik navodi kako je Todorić inzistirao da ona bude tamo u petak. Poznato je tek da su se častili komplimentima: šef Agrokora hvalio je šeficu Vlade zbog "čuda" koje je izvela u borbi protiv korupcije, a premijerka je Todoriću tepala da bi najradije njega pozvala u Vladu iako zna da za to nema puno izgleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201001150614006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo