razotkriveni / Todorić i Ramljak tajno u Beogradu: može li Todorić najjaču zaštitu od uhićenja dobiti u Srbiji?

Image
Foto: Tomislav Miletic/Robert Anic/PIXSELL

Prije desetak dana i Todorić i Ramljak neko su vrijeme proveli u Beogradu na sastancima

27.9.2017.
11:51
Tomislav Miletic/Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Ivica Todorić prije desetak dana boravio je u Beogradu, a bio je smješten u hotelu Crown plaza, koji je u vlasništvu Miroslava Miškovića. Kako piše Politika.rstom se prigodom navodno sastao s vlasnikom Delta holdinga, a govorka se da su njih dvojica dobri prijatelji.

Zanimljivo je da u isto vrijeme, prije desetak dana u Beogradu je boravio i Ante Ramljak, privremeni upravnik Agrokora, kojeg je na tu poziciju postavila hrvatska vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se neslužbeno govori, Ramljak je u Beograd došao kako bi izvijestio predstavnike srpske vlade o najnovijim događajima u koncernu, a kabinet Ane Brnabić potvrdio je da je došlo do sastanka premijerke i Ramljaka.

Također, prošli tjedan dogodile su se kadrovske promjene u upravi dvije kompanije u okviru Agrokora koje posluju u Srbiji te je novi direktor trgovinskog lanca “Merkator S“ Entoni Sošić, koji će tu funkciju preuzeti u listopadu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se govori Todorić je u Beogradu imao niz sastanaka sa stručnjacima za medije i međunarodno pravo, ali ne zna se točno o čemu se razgovoralo. Jedan od upućenih, kako piše Politika.rs uvjeravao ih je da ovom hrvatskom biznismenu savjeti medijskih stručnjaka nisu potrebni, jer „Todorić ne voli novinare”.

PROČITAJTE VIŠE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorić boravi u Londonu? Dočeka li odluku o istražnom zatvoru izvan Hrvatske, Todorić nije u bijegu

No, mnogi su te Todoroćeve sastanke u Beogradu protumačili na znakovit način. Iako Večernji list kako piše iz pouzdanih izvora doznaje da je Todorić trenutačno u Londonu, što mu u slučaju pokretanja istrage, unatoč Brexitu, nije neka zaštita s obzirom na to da europski uhidbeni nalog u Velikoj Britaniji i dalje funkcionira.
No, isto tako Večernji list piše kako Todorić i njegov tim najviše mogu otežati njegovo izručenje ako ga pokretanje istrage zatekne u Beogradu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prema Ugovoru između Hrvatske i Srbije, jedan od razloga zbog kojih se neće dopustiti izručenje je ako “uživa azil na državnom području zamoljene države”. 

S obzirom na razgranate poslove u Srbiji i lakoću s kojom Srbija dijeli čak i državljanstvo, teoretski ne treba isključiti mogućnost da bi Todorić radi izbjegavanja kaznenog postupka mogao dobiti azil, osobito ako bi se to poklopilo s interesima Srbije koja bi time dobila značajno sredstvo političke ucjene u odnosima s Hrvatskom, s obzirom na težinu koju Todorić ima za Hrvatsku, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo