'TO JE RAVNO VELEIZDAJI!': / Možda da predsjednica i HDZ-ovci pročitaju što su govorili zadnjih godina. Što li će sada reći?!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iako su se našli uvrijeđeni zbog optužbi za veleizdaju, HDZ-ovcima slične optužbe za veleizdaju uopće nisu strane

18.1.2019.
20:20
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Povrijeđeni HDZ-ovci na čelu sa osjetljivim šefom te stranke, Andrejem Plenkovićem, ovih su se dana odjednom našli iznenađeni i iznervirani što se netko usudio optužiti ih za "veleizdaju". Međutim, barem HDZ-ovcima optužbe za "veleizdaju" uopće nisu strane, pa su Novi list i Faktograf napravili popis izjava u kojima HDZ-ovci u pravilu optužuju SDP i SDP-ovu Vladu za taj navodni čin.

HDZ-ov BAČIĆ: ‘Postoje granice do kojih možete nekoga vrijeđati. Zadovoljan sam reakcijom premijera’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

HDZ-ov BAČIĆ: 'Postoje granice do kojih možete nekoga vrijeđati. Zadovoljan sam reakcijom premijera'

Image

HDZ-ov BAČIĆ: 'Postoje granice do kojih možete nekoga vrijeđati. Zadovoljan sam reakcijom premijera'

Kolinda o veleizdaji SDP-ove Vlade

Kolinda Grabar Kitarović, tada predsjednička kandidatkinja HDZ-a, u Bjelovaru na predizbornom skupu, 3. prosinca 2014.

"Za 2014. godinu raspoloživo nam je iz kohezijskog fonda bilo 1,1 milijardi eura, za poljoprivredu 400 milijuna eura, a za ribarstvo 36 milijuna eura. Od toga nije povučen ni jedan jedini euro, jer Vlada nije bila u stanju napraviti programe i raspisati natječaje. To je ravno veleizdaji, to je korupcija protiv koje ćemo se boriti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolinda Grabar Kitarović u govoru na saboru HSP-a AS u Zadru 13. prosinca 2014.

"Protiv sam monetizacije! Kao što sam već kazala postoje drugačiji načini da se popune rupe u proračunu. Jedan od njih je primjerice iskoristiti 11 milijardi sredstava iz EU fondova, od kojih je iskorišteno 0 kuna, odnosno nula eura do sada. Mogli su se pronaći načini, a ova Vlada bi samo trebala početi raditi i zasukati rukave te imati malo i ideja, a ne samo prodavati, odnosno davati u koncesiju hrvatska nacionalna bogatstva. To je ravno veleizdaji Hrvatske."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolinda Grabar Kitarović, na predizbornom skupu u prosincu 2014. godine.

„Ne činiti ništa, odnosno da nam je u prvoj godini članstvo u Europskoj uniji trošak, umjesto da nam bude na korist, po meni jest ravno veleizdaji i po meni takva vlada mora otići.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istanbulska konvencija kao veleizdaja

Stevo Culej, HDZ-ov zastupnik, u razgovoru za 034portal, veleizdaju pronalazi u Istanbulskoj konvenciji, a odnosi se vjerojatno i na Plenkovićevu Vladu.

“Prikrivena veleizdaja. Primjerice I.K. u Poglavlju IX uvodi nad-nacionalni nadzor i upravljanje, te eksplicite u članku 66 (sotona -666 sic.) uvodi Skupinu stručnih osoba za djelovanje protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji tzv.“GREVIO” sa 10 do 15 članova, „uzimajući u obzir rodnu i geografsku ravnotežu“, kao i „multidisciplinarno stručno znanje“. To u prijevodu znači kako će iz male Hrvatske biti netko ili nitko jer EU ima više od 15 članova..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem ćirilice

Dujomir Marasović, u Saboru 14. srpnja 2014., nakon što je SDP odlučio upitati Ustavni sud bi li referendum protiv ćirilice bio u skladu s Ustavom.

"Išli ste na širenje nacionalne mržnje jer ste htjeli skrenuti pozornost s lex Perković. Odvraćate javnost od toga širenjem mržnje, sram vas bilo! Vi ste veleizdajnici! Najprije ste razoružali Hrvatsku, niste glasovali za Hrvatsku i sada ste lexom Perković svraćali pozornost na ćirilicu. Trebalo bi vas sve kazneno prijaviti za veleizdaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linićev prijedlog

Josip Križanić, član Predsjedništva HDZ-a, na press konferenciji u Varaždinu 12. prosinca 2012 o prijedlogu poreza na nekretnine.

"Ovaj Linićev prijedlog veleizdaja je nacionalnog interesa, jer će za posljedicu imati prisilnu rasprodaju nacionalnog blaga strancima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo