TKO ŽELI BITI ŽUPAN? 'Lički Putin', Drele, tip koji je podmetnuo požar...; Šprajc: / 'Dobro plaćen posao na kojem ne treba baš ništa raditi'

Image
Foto: screenshot RTL

'U mnogim dijelovima zemlje za najbolji posao na svijetu bije se zanimljiva bitka'

13.5.2021.
9:24
screenshot RTL
VOYO logo

"Hrvatska ove nedjelje ne bira samo 127 gradonačelnika na kojima je uglavnom fokus političkih kampanja, nego i 20 župana, a utrku za ta mjesta ne treba podcijeniti. Riječ je o 20 prilično dobro plaćenih radnih mjesta na kojima ne treba apsolutno ništa raditi.

Neki se čine nedodirljivima poput Radimira Čačića i Matije Posavca na sjeveru Hrvatske, ali i Stjepana Kožića u Zagrebačkoj županiji koji je na vlasti najdulje - 20 godina. Ali u mnogim dijelovima zemlje za najbolji posao na svijetu bije se zanimljiva bitka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Dretar Drele želi postati zagorski župan, Božo Petrov kandidirao se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a Darko Milinović misli da i bez HDZ-a može zadržati Ličko-senjsku", rekao je voditelj RTL DirektaZoran Šprajc.

Image
OVRHA, BIVŠI HDZ-OVCI I SDP-OVKA, SILA I NEPRAVDA: /

Eksplozivna priča koja je završila teškim hejtom u eteru: 'Radi se o reketu i ucjeni…'

Image
OVRHA, BIVŠI HDZ-OVCI I SDP-OVKA, SILA I NEPRAVDA: /

Eksplozivna priča koja je završila teškim hejtom u eteru: 'Radi se o reketu i ucjeni…'

Najdugovječniji župani i neka 'nova-stara' lica

"Ja poznajem svaki detalj županije, a vi dobro poznajete mene", poručuje Stjepan Kožić, inače najdugovječniji župan. On čak dva desetljeća vodi Zagrebačku županiju, što znači da je do sada osvojio pet mandata, izvještava RTL Direkt. U izbornom ringu za novi mandat čeka ga bivši ministar zaštite okoliša iz SDP-a Mihael Zmajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kožić je došao na vlast prije 20 godina kada još nije bilo Facebooka i filmovi su se posuđivali u videoteci. Možda je dobar čovjek, ali je loš političar. Jer je promijenio četiri stranke. Govorio je da je HDZ korumpirana stranka, a sada je njihov kandidat", veli Zmajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među najdugovječnijim županima i onima kojima nikad dosta našao se i Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije. Zlatko Komadina biran je pet puta za primorsko-goranskog župana te sada ide u bitku protiv HDZ-ova Garija Cappellija i šesti je put u igri.

Lista najdugovječnijih župana nije gotova jer u skupinu vječnih pobjednika ulaze i Radimir Čačić te Matija Posavec kojima nije dosadilo da ih zovu županom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Lički Putin', župan koji podmeće požar, političar sa 279 nekretnina...

Prvi čovjek Zagorja osam godina je Željko Kolar, a s trona će ga probati skinuti jedan poznati Zagorec i televizijski i radijski voditelj, Davor Dretar Drele. Zafrkancije s njim više nema jer je Davor Dretar saborski zastupnik i kandidat za župana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Često kažu kako Škoro može biti političar, kako Drele može biti političar? Pa zar pjevači i komičari vole svoju zemlju manje nego politolozi i stomatolozi? Zasigurno ne. Ja se ozbiljno pripremam za ulogu župana", kaže Dretar iz Domovinskog pokreta za RTL Direkt. Upitan kako namjerava pobijediti Kolara, Dretar odgovara: "Kolar je fascinantan protivnik, ali Zagorje može i mora bolje."

Ni prije, a ni sada nije dosadno u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje ljutu borbu vode stari neprijatelji. Tamo su protivnici Mladen Kešer, koji je političar sa 279 nekretnina, i dosadašnji vođa Zlatko Koren. SDP-ov Ranko Ostojić i HDZ-ov Blaženko Boban ušli su u borbu za Splitsko-dalmatinsku županiju. Inače, Boban županijom žari i pali posljednje četiri godine, a Ostojić mu ne oprašta požar na filmskom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je poruka kako izgleda župan županije koja bi trebala biti sretna da dođu filmaši, plate da bi snimali filmove, a onda se tebi to ne sviđa i napraviš ozbiljno kazneno djelo, za koje misliš da je u zastari, ali nije...", poručuje Ostojić Bobanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ličko-senjskoj županiji borit će se bivši HDZ-ovac protiv sadašnjeg. "Lički Putin" Darko Milinović ide protiv Ernesta Petryja, koji je danas u HDZ-u dok je prije bio HNS i Hrvatski blok. "Lički čovjek ne voli mijenjanje, dosljednost u mijenjanju političkih stranka. Lički čovjek pored onoga što sam napravio za njih voli dostojanstvo, i zato ću pobijediti na ovim izborima", prognozira Milinović.

Bit će uzbudljivo i na istoku zemlje gdje se bore Ivo Anušić iz HDZ-a i Vesna Vučemilović iz Domovinskog pokreta. Na jugu, nakon 12 godina, Božo Petrov želi pobijediti Nikolu Dobroslavića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč je u nedjelju, a građani su suci.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo