NA METI VANDALA / Tko stoji iza napada na Tuđmanov spomenik? 'Ima huligana koji ne dozvoljavaju ni spomenik Titu'

'Koja je pozadina teško je špekulirati, ali očito netko želi umanjiti ulogu i djelo prvog hrvatskog predsjednika'

18.3.2019.
18:53
VOYO logo

Oskvrnut je spomenik Franji Tuđmanu u Splitu. Netko mu je oči prebojao crvenom bojom, a točan motiv je nepoznat. Spomenik prvom hrvatskom, osim ovog u Splitu, bio je i na meti vandala u Zagrebu. Prvo je bio išaran srpom i čekićem, a poslije su ga gađali jajima.

Krvave oči na spomeniku Franji Tuđmanu iznenadile su prolaznike. Pod okriljem noći netko je vandaliziraospomenik postavljen 2013. godine u blizini splitske Rive...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije prvi put, to se već događalo... To je tim ljudima u krvi, ako netko nekoga želi oštetiti, učinit će to bez obzira na sve", rekla je Lucija s Hvara.

I nije prvi put, jer je i zagrebački spomenik Franji Tuđmanu već bio na udaru. Prvo je u siječnju postament iscrtan srpom i čekićem, a zatim je u veljači nepoznatipočinitelj spomenik zasuo jajima. Sada se novi incident dogodio i na splitskom spomeniku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koja je pozadina teško je špekulirati, ali očito netko želi umanjiti ulogu i djelo prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja hrvatske države", kazao je Petar Škorić, predsjednik HDZ-a Split.

Da se mete ne biraju svjedoči i napad alkoholiziranog počinitelj na spomenik Radi Končaru. S obzirom da mu je u naguravanju bista pala na nogu i slomila je, počinitelj je nađen na mjestu događaja. No spomenici svih vrsta često su meta vanadala...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima huligana koji ne dozvoljavaju, eto ni Titov spomenik. Rušit će bilo čije spomenike. Mi smo ih gradili, a budućnost će ih rušiti", naglasio je Anez iz Bosne i Hercegovine.

Slučaj vandaliziranja Tuđmanova spomenika istražit će i policija, a brzom reakcijom komunalnih službi crvena boja brzo je uklonjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo