Maksimirski vremeplov / 'Tko pjeva zlo ne misli': Maksimir se vratio u vrijeme gospodina Fulira

Na mjestu na kojem su padale legendarne klape - maksimirskom vidikovcu - traje dvodenvni festival posvećen kultnom hrvatskom filmu

10.6.2017.
19:30
VOYO logo

Gotovo 50 godina poslije, ljubav gospon Fulira u pratnji doajena limene glazbe, Puhačkog Orkestra Zeta, nalazi se u Maksimiru.

"Toliko finesa ima u tom filmu, toliko toga prirodnog, što svaki od nas doživi i učini, kad Mia dođe i popravlja si hlaidu i toliko detalja koje me oduševe kada ga iznova gledam", prisjeća se Mirjana Bohanec, glumica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U filmu je u orekstu nastupio i tada osamnaestogodišnji Štef Strmečki.

"Bilo je fino, sjedili smo tu gore na terasi, dolazila je kočija, stao je auto, ali je bio drukčije boje", kaže Štef Stremečki iz puhačkog orkestra Zet-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelić te tople i šarmantne filmske atmosfere oživio je na zagrebačkom Vidikovcu u Maksimiru.

"Ova lokacija je idealna, bila je zatvorena godinama. Htjeli smo napraviti događaj koji će rekreirati Zagreb 30-40 godina prošlog stoljeća, onaj građanski Zagreb s glazbom, modom i dizajnom tog doba", objašnjava Tomo Ricov, organizator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kultni fim zaživjet će i na kazališnim daskama zagrebačkog HNK. Gospon Fulira - Relju Bašića, utjelovit će Krešimir Mikić.

"Relja je napravio fenomenalan posao i sad svi očekuju isto, nešto drugačije ili barem jednako dobro. Teško se nositi s tim ljudskim očekivanjima, ali inače je ok", kazao je Krešimir Mikić, glumac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anu Šafranek, odnosno Mirjanu Bohanec igrat će Zrinka Cvitešić.

"To me silno veseli, jer je ona glumica sa svjetskim uspjesima i bit ću jako ponosna na to", rekla je Mirjana Bohanec, glumica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera predstave u režiji Renea Medvešeka bit će krajem rujna.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo