TKO NIJE UNIO LIMUN, NEKA TO UČINI SADA! Stiže nova promjena vremena i donosi jako zahlađenje: / 'Dojam će biti pravi zimski'

Image
Foto: Pixsell/DHMZ

Postupno zahladnjenje počinje već u ponedjeljak, a onda - kaos

28.9.2019.
15:39
Pixsell/DHMZ
VOYO logo

Danas smo imali djelomice, a u Dalmaciji i pretežno sunčano vrijeme uz nezaobilaznu povremenu i slabiju kišu (osobito u unutrašnjosti), a i za nedjelju DHMZ prognozira slično vrijeme. U Slavoniji i Dalmaciji pretežno sunčano. Drugdje uz promjenljivu naoblaku mjestimice može pasti malo kiše, na sjevernom Jadranu i poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u prvom dijelu dana. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 15, na Jadranu od 16 do 19, a najviša dnevna između 22 i 27 °C.

Od početka idućeg tjedna nas očekuje postupno zahladnjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ponedjeljak malo kiše može biti i drugdje, ne samo u Dalmaciji i Kvarneru.. Utorak stabilniji, a onda u srijedu i četvrtak raste mogućnost za pljuskove, buru i zahladnjenje. Do tad će puhati jugo i bit će toplije“, predviđa za RTL-ov prognostičar Nikola Vikić Topić.

Uglavnom će biti djelomice sunčano, a prolazno povećanu naoblaku mjestimice može pasti malo kiše ili poneki pljusak. U srijedu porast naoblake sa zapada uz čestu kišu te lokalno izraženije pljuskove i grmljavinu, a ponajprije na Jadranu može biti i obilne oborine. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u gorju povremeno s jakim udarima. Na Jadranu će puhati i jugo, koje će u srijedu biti i jako te potkraj dana okretati na buru, najprije na sjevernom dijelu. Danju toplo, na Jadranu mjestimice i vrlo toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Foto: DHMZ

Drastičan pad temperature pred kraj tjedna

No, uoči vikenda čeka nas drastičan pad temperature. Tako u petak dnevni maksimum u unutrašnjosti neće biti veći od 15 stupnjeva, a tek koji stupanj više može se očekivati uz obalu. Noću, temperatura će pada i do 6 stupnjeva u unutrašnjosti.

"Sredinom idućeg tjedna nazire se promjena vremena, jače zahlađenje, i dojam će biti pravi zimski. Krajem tjedna temperature će u gorju biti tek koji stupanj iznad ništice, u nizinskim predjelima oko 6-7 stupnjeva“ rekla je prognostičarka N1 Tea Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ako se pitate je vrijeme da unesete svoje balkonsko bilje koje ne podnosi mraz u kuću, ako još slučajno niste, krajnje je vrijeme, kako je još prije tjedan dana upozorila RTL-ova metereologinja Dunja Mazzoco Drvar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike