Bizarna zagrebačka priča / Tko je prije dva mjeseca pored Save istovario 300 glasačkih kutija iz Jugoslavije i tko ih je ovaj vikend zapalio?

Službe ne trebaju žuriti s čišćenjem preostalog smeća sad kad je konačno otklonjena jugo opasnost na samim vratima metropole

2.4.2018.
22:40
VOYO logo

300 glasačkih kutija iz doba Jugoslavije netko je jednostavno istovario u odtereteni kanal Sava - Odra kod Lučkog. Nikome nije jasno otkud su kutije došle, gdje su dosad bile, ni tko ih je tamo bacio. Mjesecima su stajale pored Save, tjednima se o njima raspravljalo na Facebooku, a ovaj vikend ih je netko zapalio.

Nagađa se da su kutije donedavno bile u skladištu javne uprave ili čak nekog ministarstva. Ne bi smjelo biti tako teško ustanoviti. No, zašto su prije dva dana planule baš one, a ne neke od drugih planina smeća? Stanovnicima naselja Blato već je dosta toga da se ovdje redovito i bez sankcija - istresa smeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi to prijavimo komunalnom redaru. Komunalni redar zove čistoću za krupni otpad i oni to razvoze. To traje neko vrijeme. Dok oni dođu, dok oni reagiraju, kako je kompletno naš sustav spor, već vam se nagomila pet novih hrpa", požalio nam se predsjednik MO BlatBoris Zrnc.

Smeće tamo mirno obitava bez velikog straha od toga da će ga netko ukloniti. Živi u kolonijama koje bujaju, neke samo stotinjak metara od prvih kuća. No, zlosutne glasačke kutije bile su gorući problem koji je tražio munjevitu akciju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No zašto je netko ovo išao paliti? Jedini, barem napola logični, odgovor je da se našao neki domoljub kojemu je bilo teško ovo zbrinuti, ali je bilo lakše uzeti benzin, politi i zapaliti bilo kakvu uspomenu na jugoslovensku baštinu.

A službe ne trebaju žuriti s čišćenjem preostalog smeća sad kad je konačno otklonjena jugo opasnost na samim vratima metropole. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo