afera 'hotmail' / Tko je Plenkovića savjetnica koja je na mail od članova Borg grupe dobila posljednje verzije lex Agrokora?

Image
Foto: Goran Stanzl/Patrik Macek/PIXSELL

Sudeći prema njenim dosadašnjim funkcijama, Vlašić-Pleše ima dugu povijest suradnje s premijerom Plenkovićem

14.5.2018.
17:27
Goran Stanzl/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić danas je dala ostavku nakon što su objavljeni novi mailovi koji su dokaz  da su mailove pisaca Lex Agrokora primale i službene osobe u Vladi. Među primateljima iz Vlade našle su se državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Sanja Mišević te savjetnica premijera Dubravka Vlašić-Pleše.

Potonja je putem maila dobila posljednju verziju zakona, zajedno s ministricom Dalić, bivšim izvanrednim povjerenikom za Agrokor Antom Ramljakom i ostalim akterima iz tzv. skupine Borg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudeći prema njenim dosadašnjim funkcijama, Vlašić-Pleše ima dugu povijest suradnje s premijerom Plenkovićem s obzirom da je radila u ministarstvu vanjskih poslova u nekoliko vlada. 

Dok je premijer od 2010. do 2011. godine obnašao dužnost državnog tajnika za europske integracije, Vlašić-Pleše je tada bila ravnateljica Uprave za koordinaciju prilagodba pravnom sustavu EU i praćenje provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlašić-Pleše također se nalazi na listi članova državnog izaslanstva Republike Hrvatske za pregovore o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji među kojima je na popisu i ministrica Martina Dalić.

Nakon što je premijer Plenković postao predsjednik Vlade, Vlašić-Pleše postala je njegovom savjetnicom te je u njegov ured ušla zajedno sa Sonjom Žerjav i posinkom Vladimira ŠeksaKarlom Resslerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo