RTL Danas /

Tko je 'pitomac komunistički'? Čerupanju Plenkovića i Milanovića nema kraja, upleli se i Sanader, Mamić, Šeks, Mesić...

Milanović ni u slučaju trojice uhićenih osječkih sudaca ne očekuje ništa

11.6.2021.
20:05
VOYO logo

Državni vrh nastavlja sukob oko pravosuđa. Nakon što je premijer jučer prozvao predsjednika Republike kako je lažna teza da je pravosuđe HDZ-ovo, Zoran Milanović mu je odgovorio iz Sinja. Kaže - upravo je Andrej Plenković uveo laž u politički vokabular. Premijer je to odlučio prešutjeti - no progovorili su njegovi ministri. A za to vrijeme na Vrhovnom sudu raspravljalo se o žalbama za slučaj Fimi Media, gdje je osuđen i HDZ.

Vrhovni sud - predmet Fimi Media - drugi put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader iz zatvora se javio videolinkom. Na nepravomoćnu presudu od osam godina Sanader se žalio - među ostalim i što mu imovina nije pravilno utvrđena.

„Vještak je uračunao sve kod mene, čak i ne sve, od 1992. na ovamo. Ja sam '92. imao 39 godina i nije valjda da sam tada prvi put zaradio novce“, izjavio je osuđenik Ivo Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenje nije bilo pravedno, a ni njegova obrana, ne može se međusobno složiti bi li ga ikada njihov klijent i mogao imati.

Ima li u Hrvatskoj ijedan sudac koji bi se usudio osloboditi Sanadera s obzirom na dokaze?

Čedo Prodanović: Ima.

Jadranka Sloković: Nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima... nema...

Čedo Prodanović: Moraš imat dobre... da ne budem prost da se to usudiš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
FINANCIRANJE STRANKE /

Hoće li HDZ biti i pravomoćno osuđen za kriminal? U idućih mjesec dana pada odluka u slučaju Fimi Media

Image
FINANCIRANJE STRANKE /

Hoće li HDZ biti i pravomoćno osuđen za kriminal? U idućih mjesec dana pada odluka u slučaju Fimi Media

Za izvlačenje novca iz državnih tvrtki odgovornim je proglašen i HDZ, koji očekuju da će vijeće Vrhovnog suda: 

„Ukinut presudu za HDZ i predmet vratiti na ponovno suđenje“, rekao je pravni zastupnika HDZ-a Vladimir Terešak.

Bilo bi to treće suđenje. Devet godina od početka prvog. Samo da već završi, jedino je što očekuje predsjednik Milanović.

„To već traje duže od bar micve, predugo to traje“, kazao je predsjednik Republike Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je na Tripalovim danima u Sinju bio u društvu dvojice bivših predsjednika, koji o pravosuđu slično misle. Za Mesića pravosuđe je doživjelo katastrofu.

„Očišćeni su kadrova nakon osamostaljenja...... očito da nije moglo proći bez Tuđmana, asistirao je Šeks,a čišćenje izvršio Vice Vukojević“, smatra Stipe Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović ni u slučaju trojice uhićenih osječkih sudaca ne očekuje ništa. 

„Neobična je to situacija, oni su na kraju sudili protiv Mamića. Sve će se to dokazati u idućih 20 godina u HDZ-ovu pravosuđu. Ima vremena. Možda netko bude od nas još i živ, možda negdje u Manolićevim godinama života. A Manolić će sigurno biti“, pojasnio je predsjednik Republike Zoran Milanović.

I ponovno se vraćamo na to čije je pravosuđe, nakon što je jučer premijer na sjednici Vlade svima poručio.

„I zato širenje teze da je pravosuđe nečije ili lažne teze koju je izgovorio Milanović da je pravosuđe HDZ-ovo i da su ovi suci u Osijeku HDZ-ovi je jednostavno laž“, tvrdio je premijer Plenković 10. lipnja 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„To je riječ koji je on uveo u politički vokabular. Ja svaki put to naglašavam, to je istina, mi nismo nekada govorili lažeš ili lažov si. To je naš masovni komunikator, pitomac komunistički to je tad naučio i donio u Hrvatsku“, smatra predsjednik Milanović.

„HDZ-ovo pravosuđe ne postoji, možda je bilo SDP-ovo“, kazao je premijer Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Dakle da, pravosuđe nije HDZ-ovo, Šeks nije u HDZ-u, HDZ ne pruža grčevit, histeričan otpor pri imenovanju na čelo Vrhovnog suda vrhunske kandidatkinje, to radi Most ili Domovinski pokret. Pa itekako je HDZ-ovo pravosuđe, kao što ne postoji Djed Mraz“, pojasnio je predsjednik Milanović.

I na kraju ponovno se predsjednik vraća na izbor čelnog mjesta Vrhovnog suda, od čega je sve i počelo.

„Slutnja da bi moglo doći do promjena je Zlata Đurđević kao kandidatkinja Vrhovnog suda. Radije bi imali Hitlera nego nju“, kazao je predsjednik Republike.

Odgovor premijera nije dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, prije ministra Medveda, HDZ je preko društvenih mreža Milanovića nazvao iskompleksiranim luzerom, opsjednutog Plenkovićem.

„Njegova fokusiranost prema predsjedniku Vlade iz samo njemu poznatih razloga. Pravosuđe u Republici Hrvatskoj je potpuno neovisno“, poručio je Tomo Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović kaže, Plenkovićevi ministri ga bojkotiraju, zabranjene su i fotografije s njim, a ministar Grlić Radman neće s njim ići na NATO summit u Bruxelles.

„Svoje paše i subaše da se postroje i napadaju. To je čovjek jučer rekao na televiziji. Pozivam i druge da se priključe artiljerijskojpripremii granatiranju, ali ćoravi su, fulavaju cijelo vrijeme“, rekao je predsjednik Milanović.

Odgovorio mu je i ministar Grlić Radman da je odustao od puta jer mu je ispod časti biti u društvu predsjednika koji se ponaša primitivno.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo