TKO JE NOVI ŠEF PODRAVKE? / Bivši HSS-ovac karijeru je gradio u prehrambenoj industriji, a ima tamnu mrlju u prošlosti

Image
23.2.2017.
23:01
VOYO logo

Taj 46-godišnji Zadranin po rođenju i bivši član HSS-a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a karijeru je započeo u Gavriloviću. U Podravci je proveo 12 godina, odakle je 2012. otišao na mjesto direktora požeškog Zvečeva gdje se zadržao do sredine rujna prošle godine kada je sporazumno napustio tvrtku kako bi, prema službenom objašnjenju, imao dovoljno vremena da dovrši doktorat na osječkom Ekonomskom fakultetu. Na čelu Podravke zamijenit će SDP-ovca .

Image
ZVONIMIR MRŠIĆ SIGURNO ODLAZI S ČELA PODRAVKE: /

Najizgledniji kandidat čovjek je kojeg gura ministar obrane

Image
ZVONIMIR MRŠIĆ SIGURNO ODLAZI S ČELA PODRAVKE: /

Najizgledniji kandidat čovjek je kojeg gura ministar obrane

Skrivio prometnu nesreću s dvoje poginulih

Pucar je bio član Uprave Podravke u vrijeme kada je tu kompaniju potresala 'afera Spice', a zanimljvo je da je u Zvečevo i Požegu otišao u vrijeme kada je proživio osobnu dramu. Dio Pucarevog životopisa ispisan je, naime, i u crnim kronikama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potkraj travnja 2010. godine Pucar je izazvao prometnu nesreću kada se, na autocesti Zagreb - Varaždin, službenim Audijem zabio u stražnji dio vozila u kojem je na mjestu događaja poginuo 31-godišnji Miroslav Munjas iz Bjelovara, dok je njegov suvozač i sugrađanin 26-godišnji Nikola Lekšić preminuo u bolnici. Tijekom očevida bilo je utvrđeno da Pucar u trenutku nesreće nije bio pod utjecajem alkohola ni droga, ali je u sudskom postupku utvrđeno da je u trenutku nesreće vozio brzinom od 147 kilometara na sat, dok je poginuli vozač iz Bjelovara vozio 100 kilometara na sat.

Image
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Image
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

Kaznu odslužio radeći u Zvečevu

Više od godinu dana čekalo se na suđenje, a potkraj siječnja 2012. Pucar je na Općinskom sudu u Svetom Ivanu Zelini nepravomoćno osuđen na godinu i pol dana zatvora zbog prometne nesreće iz nehaja sa smrtnim posljedicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su tada pisala 24 sata, Pucar je na pitanje hoće li nakon presude podnijeti ostavku na mjesto člana Uprave Podravke odgovorio da nije političar i da je to radno mjesto njegova profesija te da se radilo o nesreći iz nehaja. Ipak, uskoro je iz Podravke otišao u Požegu da bi preuzeo Zvečevo. Jutarnji list piše kako je za skrivljenu prometnu nesreću pravomoćno proglašen krivim i osuđen, a da je višemjesečnu zatvorsku kaznu odslužio radeći preko dana u Zvečevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo