NJEGOV JE AUTO, A IMOVINA - OD SUPRUGE / Što sve posjeduje budući ministar obrane i potpredsjednik Vlade? Pogledajte Anušićevu imovinsku karticu

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Banožićev nasljednik na čelu MORH-a i novi potpredsjednik Vlade bit će Ivan Anušić, osječko-baranjski župan

13.11.2023.
15:00
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković objavio je u ponedjeljak da će za novog potpredsjednika Vlade i ministra obrane imenovati Ivana Anušića, dosadašnjeg osječko-baranjskog župana.

Ivan Anušić rođen je 13. listopada 1973. godine u Osijeku. Višu stručnu spremu stekao je na Sveučilištu u Zagrebu na Kineziološkom fakultetu (ranije DIF).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IMALI SU LOŠIJIH EPIZODA U PROŠLOSTI /

Teški dani za Plenkovića: Pogledajte kako je pokislo izgledao dok je najavljivao Anušića za novog ministra obrane

Image
IMALI SU LOŠIJIH EPIZODA U PROŠLOSTI /

Teški dani za Plenkovića: Pogledajte kako je pokislo izgledao dok je najavljivao Anušića za novog ministra obrane

Od lipnja 1991. maloljetni je dragovoljac Domovinskog rata. Kao pripadnik Zbora narodne garde, 106 i 130 brigade, pripadnik specijalne policije MUP-a, Vojne policije i 3. Gardijske brigade prošao je brojna ratišta u borbi za hrvatsku neovisnost. Nositelj je vojnih odlikovanja Republike Hrvatske, Spomenice Domovinskog rata i odlikovanja za sudjelovanje u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak.

Anušić je u politiku ušao 1993. godine kad se pridružio redovima HSP-a, ali nije bio politički aktivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Plenković objavio da će za novog ministra obrane imenovati Ivana Anušića

Od 2005. do 2017. godine bio je načelnik Općine Antunovac, jedne od najuspješnijih općina u Hrvatskoj, koja je ostvarila značajne rezultate pokretanjem projekata, prostornim planiranjem i otvaranjem mogućnosti za isplative i izravne investicije te danas bilježi pozitivan demografski trend u okviru priljeva stanovnika i to uglavnom mladih obitelji. Tijekom dvanaestogodišnjeg mandata u Općini Antunovac odrađeni su kapitalni infrastrukturni projekti i povećana su ulaganja u razvoj naselja i civilno društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije izabran je u ožujku 2014., a dvije godine poslije ponovno je izabran na istu dužnost na redovitoj izbornoj skupštini ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije.

Neto plaća 2651 euro, kuća, oranice, livade i vinograd

Bio je saborski zastupnik u 8. sazivu Hrvatskog sabora te je ujedno obnašao dužnost potpredsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, a bio je i član Odbora za poljoprivredu te Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije. Dužnost saborskog zastupnika obnašao je u 9. sazivu Hrvatskog sabora u kojem je bio predsjednik Odbora za ratne veterane i član Odbora za obranu. Na lokalnim izborima 2017. godine Anušić je u drugom krugu dobio veći postotak glasova od svog protukandidata Vladimira Šišljagića te postao župan Osječko-baranjske županije. Ponovno je izabran za župana na izborima u svibnju 2021. godine, dobio je već u prvom krugu 61,83 posto glasova, čak za 10 postotna boda više nego što je na prošlim izborima osvojio u drugome krugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obitelji živi u Antunovcu i otac je četvero djece. Iz imovinske kartice vidljivo je da Anušić prima neto plaću od 2651,14 eura, dok njegova supruga prima neto plaću od 862,70 eura. U kartici je evidentiran i kredit u iznosu od 39.816,84 eura iz 2015. godine, s mjesečnom ratom od 331,81 euro, koji glasi na suprugu.

Image

Anušićeva supruga posjeduje kuću u Antunovcu od 292 metra kvadratna, a u vlasništvu ima i tri oranice, dvije livade i vinograd. Budući ministar vozi BMW 1987. godište, vrijedan 15.926,73 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

POGLEDAJTE VIDEO: Anušić o sličnosti Kosor, Karamarka i Plenkovića s Tuđmanom: 'Premijer vodi dobro'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo