TKO JE KRIV ZA TRAGEDIJU? / Hrvatski stručnjak analizirao krvavi sukob pa najavio utakmice visokog rizika koje nas čekaju: 'Naša policija će sigurno biti spremnija, ali...'

Image
Foto: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI/PIXSELL

Bivši kriminalist Željko Cvrtila u kratkom razgovoru za Net.hr ističe da i sama Grčka smatra da je njihova policija najviše pogriješila

9.8.2023.
14:45
Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsku i Grčku potresle su strašne vijesti o sukobu huligana uoči utakmice hrvatskog prvaka Dinama s grčkim AEK-om, u kojem je jedna osoba ubijena, a nekoliko ih je ozlijeđeno.

Zbog incidenta, u grčkoj su policiji jučer "padale glave" – brojni su dužnosnici smijenjeni, a tamošnja policija uhitila je velik broj osoba koje se dovodi u svezu s tučnjavom, a koja je završila tragedijom. I dalje se intenzivno radi na pronalasku ubojice grčkog navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POGLEDAJTE FOTOGALERIJU /

Hrvatski huligani jutros izvedeni pred tužitelja: Policajci ih potrpali u autobuse, svi su skrivali lica od fotoreportera

Image
POGLEDAJTE FOTOGALERIJU /

Hrvatski huligani jutros izvedeni pred tužitelja: Policajci ih potrpali u autobuse, svi su skrivali lica od fotoreportera

Nisu ozbiljno shvatili upozorenja

Tko je kriv i tko je zakazao u cijeloj priči? Svako malo procure neke nove informacije koje rasvjetljuju ovaj zapetljani slučaj, a prema posljednjim informacijama, navodno je grčka policija znala da hrvatski huligani dolaze u njihovu zemlju.

POGLEDAJTE VIDEO: Antolić progovorio o neredima u Ateni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši kriminalist Željko Cvrtila u kratkom razgovoru za Net.hr ističe da i sama Grčka smatra da je njihova policija najviše pogriješila. "Ne bi inače smijenili 7 visokih časnika. To je očito. I sam ministar je rekao, s čim se ja i slažem, da su oni relativno brzo postupili post festum; dakle, nakon što se sukob dogodio kod uhićenja. Ali da su skroz zakazali u prevenciji i sprječavanju tog događaja, jesu“, rekao je.

Upitan zašto su zakazali, Cvrtila kaže da očito nisu ozbiljno shvatili upozorenja koja su dolazila iz Hrvatske i iz drugih država na trasi. "Sve su podatke imali, očito to nisu dovoljno ozbiljno shvatili“, kaže Cvrtila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu očito imali insajderske informacije, jer izgleda da se dogodilo to da su se BBB-ovci povezali s navijačima Panathinaikosa i zajedno sukobili s navijačima AEK-a. Ovi su im zapravo bili vodiči i izviđači da tako kažemo", pojašnjava Cvrtila.

Naši će to ozbiljno shvatiti

Nakon tragičnog događaja, utakmica je odgođena, a susret će se održati 15. kolovoza u Zagrebu. Upitan je li naša policija spremna spriječiti sukobe, do kojih bi moglo doći obzirom da se već sada govori o osveti navijača, Cvrtila kaže da će naša policija sigurno to ozbiljnije shvatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu nema nikakve dvojbe, posebice poučeni sa tom nemilom situacijom u Ateni. Međutim, uvijek se može nekakav pojedinačni sukob dogoditi. Ili se može dogoditi da vam netko prođe nezapaženo i da onda preko društvenih mreža ili nekakvim drugim linijama na nekoj poziciji dogovore sukobe", rekao je Željko Cvrtila za Net.hr.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo