Tko je kriv što na prosvjedu nije bilo hitne pomoći?

28.2.2011.
10:43
VOYO logo

"Prema informacijama koje imamo iz Zavoda za hitnu medicinu splitsko-dalmatinske županije, nije upućen nikakav zahtjev hitnoj pomoći da dežura na skupu na Rivi. A nakon što je primljen telefonski poziv za intervencijom hitne pomoći kola hitne pomoći su za sedam minuta stigla na Rivu na mjesto gdje je tražena pomoć za jednog čovjeka", izjavila je za Hinu glasnogovornica Ministarstva zdravstva Zora Lažeta.

"Ne organizira ministar dežurstvo hitne pomoći nego to čini županijski zavod za hitnu medicinu nakon što zaprimi obavijest organizatora skupa", kazala je glasnogovornica Lažeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj skupa na Rivi Velimir Bujanec je, za vrijeme dok je unesrećenik ležao onesvješćen, rekao kako su organizatori obavijestili hitnu pomoć o skupu na Rivi, ali ona nije došla dežurati. Pri tome je Bujanec optužio ministra zdravstva Darka Milinovića. "Evo nek vidi ministar zdravstva Milinović kako mu radi resor", kazao je pritom Bitorjanac.

Policija istražuje gdje je zapelo

Podsjetimo, nedjeljni skup podrške branitelju Tihomiru Purdi u Splitu je prekinut zbog smrti jednog od prosvjednika, kojeg su prisutni građani reanimirali desetak minuta do dolaska Hitne pomoći. No, nesretnom čovjeku nije bilo pomoći, te je preminuo od zatajenja srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, policija je privela više osoba na obavijesni razgovor kako bi utvrdila okolnosti smrti prosvjednika, a istražuje se i je li organizator pravovremeno poduzeo sve mjere i izvijestio Hitnu pomoć da dežura na skupu.

Luetić: Nismo obaviješteni o skupu na Rivi

Ravnatelj županijske Hitne pomoći Leo Luetić je u nedjelju kasno poslijepodne za Radio Split rekao kako ih organizatori skupa nisu zvali. "Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatisnke županije nije obavješten", ustvrdio je Luetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit zašto nije samoinicijativno poslao hitnu pomoć na Rivu gdje je skup bio najavljivan, Luetić je kazao da se ekipe za skupove ne mogu osiguravati iz redovitog programa. Ekipe iz redovitog programa moraju biti na raspolaganju na terenu, rekao je.

Luteić je također rekao kako on osobno nije znao za skup na Rivi. "Da smo znali onda bismo mi osigurali ekstra ekipu koja bi dežurala na Rivi", kazao je Luetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201011220227004-Više o temi Prosvjedi

Vezani članci:

arti-201102270039006 arti-201101260011006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo