TKO JE HORVATINČIĆEVA KRUNSKA SVJEDOKINJA? / Atraktivna bankarica branila ga je na sudu i s njim išla na grob stradalih Talijana

Image
Foto: Pixsell
14.10.2017.
18:35
Pixsell
VOYO logo

Ova bankarica, koju je Horvatinčić i upoznao kao klijent banke u kojoj je radila, od 2010. godine u vezi je s tajkunom koji se tada već bio razveo od svoje prve supruge, dok je ona još uvijek bila formalno u braku. No, ubrzo su oboje postali slobodni, te se nisu više morali skrivati od javnosti.

No, više pozornosti Anica Đerđa Dilber počela je plijeniti upravo nakon 2011. godine, nakon kobne nesreće što ju je skrivio njezin partner. U javnosti se ni trenutka nije odvajala od njega, a dosljedno mu je pomagala i tijekom sudskog procesa, svjedočeći upravo ono što je mu je išlo u korist. Ostalih detalja nije se sjećala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJVEĆE AFERE TOME HORVATINČIĆA: /

Usmrtio četvero ljudi, izazvao kaos u Zagrebu, sin ga se odrekao...

Image
NAJVEĆE AFERE TOME HORVATINČIĆA: /

Usmrtio četvero ljudi, izazvao kaos u Zagrebu, sin ga se odrekao...

Upravo u njezinom svjedočenju uočena je jedna u nizu nelogičnosti cijelog procesa. Ona je, naime, u iskazu danom tijekom istrage rekla kako je Horvatinčić neposredno prije udara u jedrilicu nesretnih Talijana vikao da mu ne rade komande. No, kad je dobila priliku govoriti pred sudom, gospođa Đerđa Dilber izjavila je kako je Horvatinčić izgubio svijest.

'Viknula sam: ‘Tomo, Tomo’, ustala i i protresla mu ramena. Nakon toga on je nekako usporeno, neprirodno, podigao glavu i položio ruke na komandni pult, a ubrzo nakon toga čula sam udarac, te pala između stola i klupe. Pokreti su mu bili neuobičajeno, dosta usporeni', rekla je Anica Đerđe Dilber sudu. Zašto je promijenila iskaz, nije znala reći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, rekla je kako je Horvatinčiću i ranije pozlilo. 'Sjećam se da mu je sedam ili osam mjeseci prije nesreće pozlilo u restoranu hotela. Na kratko je izgubio svijest i pao. Pio je i tablete protiv alergija, a večer i jutro uoči nesreće žalio se na glavobolju i popio po dvije tablete Tomapirina', prisjetila se ključna svjedokinja ovog slučaja, koja se same nesreće ne sjeća.

Nakon same nesreće, kako se moglo u ono vrijeme pročitati u medijima, Anica Đerđa Dilber bila je u izuzetno teškom stanju. Pila je sedative, a kasnije su zajedno odlazili na grob stradalih Talijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tijekom svakog pojavljivanja u javnosti s Horvatinčićem gotovo da nije skidala osmijeh s lica. Tek je za dolazaka na sud, kao uostalom i sam Horvatinčić, u većini slučajeva oči pokrivala tamnim naočalama.

Oni koji su je imali priliku i osobno upoznati, tvrde kako je u svom poslu ostavljala dojam autoritativne žene, sposobne nositi se s funkcijom šefice poslovnice banke što ju je obavljala. Uvijek dotjerana i na poslu i u javnosti uz Horvatinčića, Anica Đerđa Dilber svojim staylingom nikada nije odskakala. Sam Horvatinčić, koji se prema svojoj partnerici ne ustručava ni javno pokazivati nježnost, u jednom od rijetkih istupa o svojoj intimnoj vezi, potvrdio je kako su on i Anica godinama bili prijatelji, prije nego što se između njih pojavila naklonost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo