UHIĆENE MAJKA I DADILJA ZLOSTAVLJANOG DJEČAKA (2): / Dadilja je nekoć pila, krala, radila probleme i bježala iz domova

Image

Majka dječaka i dadilja jučer su uhićene i nalaze se na kriminalističkoj obradi. Centar za socijalnu skrb od jutra radi na obiteljskoj procjeni. U timu sjede pravnik, socijalni radnik i psiholog

8.7.2019.
19:41
VOYO logo

Slučaj zlostavljanog dvogodišnjeg dječaka koji je u subotu došao u zagrebačku Klaićevu bolnicu s više ozljeda šokirao je Hrvatsku. Podsjećamo, dječaka je u bolnicu dovela susjeda pa je liječničkim pretragama otkriveno da je dijete imalo dva prijeloma na podlakticama koji nisu medicinski sanirani te su sami zacijelili. Osim toga, dijete ima i trbušne ozljede i ozljede zdjeličnih organa. Dječak u ovom trenutku, kaže ravnatelj prof. dr. Goran Roić, nije više prestrašen kao prvog dana, opustio se i komunicira s osobljem na Odjelu traumatologije, piše 24sata.

Image

13.03.2017., Zagreb -Klinika za djecje bolesti Zagreb. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Ravnatelj kaže da dječak ne spominje mamu niti ono što mu se dogodilo, a ono što je poznato jest da je posljednja dva mjeseca živio u šupi s 20-godišnjom dadiljom, inače poznanicom majke dječaka (24). Kako otkriva 24sata, šupa gdje je dječak živio s dadiljom je iznimno mala, nema prozore, a sama 20-godišnja djevojka je imala burnu prošlost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje Dnevnik.hr, i majka i dadilja jučer su uhićene i nalaze se na kriminalističkoj obradi. Centar za socijalnu skrb od jutra radi na obiteljskoj procjeni. U timu sjede pravnik, socijalni radnik i psiholog.

Image
STRAVA U ZAGREBU: /

Susjeda dovela mališana (2) u Klaićevu, imao je višestruke prijelome i ožiljke od ugašenih čikova po tijelu

Image
STRAVA U ZAGREBU: /

Susjeda dovela mališana (2) u Klaićevu, imao je višestruke prijelome i ožiljke od ugašenih čikova po tijelu

Bila je smještena u domove iz kojih je bježala, pila je, krala...

Dječakova dadilja je, kako piše 24sata, bila dugi niz godina u sustavu socijalne skrbi i prošla je nekoliko odgojnih domova. Njezina obitelj je siromašna te živi na sjeveru Hrvatske, a njezini roditelji imali su puno djece. Njezine sestre i nju je Centar za socijalnu smjestio u udomiteljske obitelji. Ondje su navodno živjele u lošim uvjetima pa su socijalni radnici pokušali s procesom posvajanja. Međutim, neuspješno pa se djevojka našla u domu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sama je priznala da je u to vrijeme počela piti, radila probleme pa bježala iz domova. Otprilike mjesec i pol dana je provela na Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež u Kukuljevićevoj ulici u Zagrebu. Nakon toga neko je vrijeme bila u jednom istarskom domu i priznala da je počela krasti "kako bi se uklopila".

Govorila je da se nitko nije pitao treba li joj psihološka pomoć

Djevojka se žalila na nepristupačnost odgojitelja u domu i na to što se nitko nije pitao zašto se ona ponaša tako kako se ponaša i je li joj potrebna psihološka pomoć. Mjesece prije 18. rođendana provela je u jednom domu na sjeveru Hrvatske. Iz doma u Istri je pobjegla. Govorila je da se zaljubila te da živi s dečkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šupu u kojoj je živjela navodno je plaćao njezin dečko. Stanari koji su razgovarali s novinarima 24sata kažu da je vlasnik nelegalno zadržao ovu šupu nakon što je prodao stan, što znači da je nelegalno i iznajmljuje. Susjedi kažu da su više puta zvali policiju i mijenjali bravu na ulaznim vratima, a vlasnik je svaki put provalio. Govore da je jednom došao sa zaštitarom i spojio struju u šupu kako bi je mogao dati u najam. Vlasnik je rekao da je s novim vlasnicima stana na sudu, ali da je šupa njegova i da je sve legalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo