TKO JE ANTONIO ALVAREZ III.? / Top menadžer koji će biti novi šef Agrokora nekada je pjevao pjesmu iz megapopularne meksičke sapunice

Image

Antonio Alvarez III. bit će novi čelni čovjek Agrokora, doznaje Večernji list. On će u koncernu biti zadužen za proces restrukturiranja kompanije.

3.4.2017.
9:10
VOYO logo

Bloomberg je objavio njegovu biografiju u kojoj piše kako je Alvarez povezan s tri članstva u odborima triju organizacija u čak sedam različitih industrija. Ima više od 25 godina iskustva u javnim i privatnim poduzećima, a radio je u svim većim europskim zemljama.

Bogato iskustvo u restrukturiranju

Antonio M. Alvarez III., poznatiji kao Tony, izvršni je direktor za restrukturiranje u Europi u konzultantskoj kući Alvarez&Marsal, koju je ruski Sberbank prije nekog vremena angažirao za pronalazak izlazne strategije u Agrokoru. Alvarez je i glavni čovjek za restrukturiranje tvrtke Edcon Holdings Limited te menadžer tvrtke Alvarez & Marsal, LLC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROCURILO IME NOVOG ŠEFA AGROKORA: /

On će zamijeniti Todorića i biti zadužen za promjene u kompaniji

Image
PROCURILO IME NOVOG ŠEFA AGROKORA: /

On će zamijeniti Todorića i biti zadužen za promjene u kompaniji

Bio je na čelu uspješnih projekata u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Rumunjskoj i Estoniji. Iskusni je vođa specijaliziran za financijska i operativna restrukturiranja, strateško planiranje i prodaju imovine.

Alvarez je igrao ključnu ulogu u nekoliko visokoprofilnih preokreta u posljednjih deset godina. Njegovo veliko iskustvo uključuje analize situacije, upravljanje likvidnošću, smanjenje troška, operativno planiranje i provedbe, i to u telekomunikacijama, maloprodaji, proizvodnji, distribuciji, poljoprivredi, industriji odjeće, plina te glazbenoj industriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbena karijera

Zanimljivo je da njegova karijera u dance glazbi i dalje traje. Među ostalim, popularna je pjesma za telenovelu Rubi koja se prikazivala i bila popularna u Hrvatskoj, čiji je autor i izvođač upravo ovaj čovjek koji bi trebao spasiti Agrokor. U glazbu ga je uveo Kenny O'Brien, inače dobitnik Grammyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2012. Alvarez je izdao album '100% heart', nakon čega je nastavio glazbenu karijeru u dance bendu A3. U Velikoj je Britaniji imao čak pet top singlova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao pjevač i tekstopisac siguran je u izbor glazbenog žanra kojim se bavi.

'Ljubavne pjesme definiraju ono što jesam', rekao je Alvarez, koji ima filipinsko i španjolsko podrijetlo, i dodao da se njegov album upravo zbog toga i zove '100% heart'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studij u Francuskoj

Prije dolaska u Europu, Alvarez je bio predsjednik i glavni izvršni direktor Long Agrobusinessa te predsjednik Beaver Creek Holdingsa. Vodio je i restrukturiranje Harvest Foodsa, regionalnog lanca supermarketa 1990-ih godina. Bio je član tima koji je restrukturirao Petrolane, tada vodećeg distributera propana u SAD-u.

Preddiplomski studij je završio na Katoličkom sveučilištu u Francuskoj, a diplomski na Sveučilištu Louvain La Neuve u Belgiji. Diplomirao je na sveučilištu Notre Dame, a ima i MBA sa Sveučilišta Cornell, piše Bloomberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alvarez govori engleski i francuski jezik tečno, a služi se i španjolskim i talijanskim.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo