kuda ide sdp / Tko će biti prvi suradnici Peđe Grbina? Kakav će bit smjer stranke ovisit će o dva ključna SDP-ovca

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Mnoga poznata imena podržavaju Grbina, ali najbliži suradnici mogli bi mu biti i neki novi ljudi

5.10.2020.
8:25
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Peđa Grbin novi je predsjednik SDP-a koji treba vratiti povjerenje birača u socijaldemokrate. Za sada nije izašao s imenima najbližih suradnika s kojima to planira napraviti kao niti koga bi mogao postaviti na ključne pozicije poput one glavnog tajnika SDP-a.

Grbin, međutim, ima svoj unutarnji krug ljudi s kojima se i do sada konzultirao. I upravo u tom krugu treba i tražiti njegove buduće najbliže suradnike, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vedran Babić samozatajni je SDP-ovac iz Bjelovara koji je bio šef Grbinove kampanje na ovim unutarstranačkim izborima. Babić je u prošlom mandatu bio član Predsjedništva SDP-a, a suspendiran je sa svih funkcija zajedno sa Grbinom, Sinišim Hajdašem Dončićem i Mihaelom Zmajlovićem. Dio SDP-ovaca rado bi ga vidio na mjestu novog stranačkog tajnika. 

Biljana Borzan popularna je SDP-ova eurozastupnica do čijeg mišljenja, tvrde upućeni, Grbin prilično drži. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Siniša Hajdaš Dončić bio je jedan od govornika na predstavljanju programa novog predsjednika SDP-a. Iako se u svemu nije uvijek slagao sa Grbinom, Hajdaš Dončić će, bez ikakve dvojbe, biti važna karika u njegovom SDP-u. 

Image
razgovarao adrian de vrgna /

Prvi veliki televizijski intervju novog šefa SDP-a! Grbin za RTL poslao poruku Plenkoviću: 'Počni raditi svoj posao!'

Image
razgovarao adrian de vrgna /

Prvi veliki televizijski intervju novog šefa SDP-a! Grbin za RTL poslao poruku Plenkoviću: 'Počni raditi svoj posao!'

U red Grbinovih najbližih suradnica svakako spada i saborska zastupnica iz Zadra Sabina Glasovac, koja je na ovim unutarstranačkim izborima uz Biljanu Borzan dobila najviše glasova u utrci za članicu Predsjedništva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grbin je svjestan da će mu, ako želi napraviti iskorak i vratiti nekadašnju SDP-ovu publiku, trebati i nova imena. Zato je puno truda uložio da u Predsjedništvo SDP-a prođe Sara Medved, liječnica iz Zagreba i bivša potpredsjednica Foruma mladih SDP-a, koja će mu sada biti suradnica u vrhu socijaldemokrata.

Novi predsjednik SDP-a u dobrim je odnosima i sa prvim šibenskim SDP-ovcem Tončijem Restovićem. Iako Restović nije bio kandidat za člana vrha socijaldemokrata na ovim izborima, nije isključeno da će Restović biti među ljudima s kojim će Grbin razmjenjivati mišljenja prilikom vođenja SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi su izbori zbližili Grbina i sa gradonačelnikom Ploča Mišom Krstičevićem

Posebno mjesto među njegovim suradnicima pripada Ranku Ostojiću koji je Grbinu na ovim izborima svojom kandidaturom de facto oduzeo mogućnost da pobijedi već u prvom krugu. Otvoreno je kritizirao Grbinove liderske kapacitete, pa tek treba vidjeti kako će se njihov odnos razvijati u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je pitanje tko će među članovima Predsjedništva odnijeti prevagu: Siniša Hajdaš Dončić ili Ranko Ostojić. S prvim SDP ostaje čvrsto na poziciji stožerne stranke lijevoga centra. Sa Ostojićem u ulozi Grbinovog najbližeg suradnika SDP se približava poziciji tvrde ljevice koju trenutno propagira platforma Možemo, piše Slobodna Dalmacija.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo