Tko bi bio zagrebački gradonačelnik da ste danas izašli na izbore?

Da su Zagrepčani u nedjelju izašli na izbore gradonačelnička fotelja još bi se jednom 'osmjehnula' Milanu Bandiću. Kad je riječ o Skupštini najviše glasova prisvojila bi Koalicija SDP-HNS-HSU

10.2.2013.
19:49
VOYO logo

Da su građani Zagreba danas izašli na lokalne izbore sadašnji gradonačelnik Milan Bandić odnio bi pobjedu u prvom krugu. Rezultat je to istraživanja koje su proveli Dnevnik Nove TV i agencija IPSOS PULS.

Da su danas izbori Milan Bandić bi u prvom krugu osvojio 36,3 posto glasova dok bi Rajko Ostojić, kao kandidat Kukuriku koalicije, pridobio 23 posto birača. Slijedio bi ih kandidat HSLS-a i HSS-a Vladimir Ferdelji s 12,3 posto glasova, dok bi na četvrtom mjestu bio HDZ-ov kandidat. U slučaju da to bude Željko Reiner pridobio bi 8,1 posto glasova birača. Peti bi bio Laburist Branko Vukšić s osam posto birača, a neodlučnih bi bilo 10 posto Zagrepčana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicija SDP-HNS-HSU osvojila bi najviše glasova

U slučaju da je HDZ-ov kandidat Domagoj Milošević, poredak bi bio nešto drugačiji, pa bi tako Vukšić prestigao Miloševića i on bi bio na petom mjestu s 5,9 posto. Milan Bandić bi u drugom krugu osvojio 52 posto birača, a Rajko Ostojić njih 38 posto. Na izbore neće izaći njih 4,5 posto, a ne zna komu dati glas 5,5 posto birača. Drugi krug je zapravo utrka za gotovo 50 posto birača koji u prvom krugu nisu dali glas ni Bandiću, ni Ostojiću, piše Dnevnik.hr.

Da su danas izbori Koalicija SDP-HNS-HSU osvojila bi 29,4 posto u borbi za gradsku skupštinu, a Bandićeva lista 22,4 posto glasova birača. Od ostalih stranaka Laburisti bi osvojili 9 posto glasova birača, a HDZ 8,6 posto glasova birača. Nezavisna lista Tatjane Holjevac, pak, imala bi potporu 6,9 posto birača, a HSLS i HSS 6,2 posto birača. Blizu praga je HSP Ante Starčević s 4,7 posto, a neodlučnih je 9,8 posto birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo