TJEDNA PROGNOZA: /

Vrućine se nastavljaju, ali samo do vikenda - stižu kiša, vjetar i pad temperature

Image

Nakon svježijeg jutra diljem kontinenta temperature zraka polako će rasti. Prevladavat će pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku, a temperature ponovno idu do 30 stupnjeva Celzijevih.

14.8.2017.
9:45
VOYO logo

Tijekom današnjeg dana, kako prognozira Državni hidrometeorološki zavod, prevladavat će sunčano i toplo vrijeme dok je u unutrašnjosti ponegdje moguća umjerena naoblaka uz umjereno slab vjetar, dok će uz obalu, u prvom dijelu dana puhati umjerena do jaka bura koja će slabjeti. Sredinom dana prema otvorenom moru zapuhat će umjeren sjeverozapani vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 31 °C.

U Zagrebu sunčano

Na području Zagreba očekuje se pretežno sunčano vrijeme uz povremeno umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab, a najviša dnevna temperatura zraka kretati će se između 26 i 28 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon razmjerno svježeg jutra ugodno, toplo ponegdje i vruće prevladavat će od Slavonije do Dalmacije. Vjetar koji će biti umjeren. U gorskim krajevima jutarnja temperatura spustila se na 10 stupnjeva Celzijevih. Na sjevernom Jadranu čitavog će dana prevladavati pretežno sunčano vrijeme uz moguću kratkotrajnu i umjerenu naoblaku, a najviša temperatura dosezat će i 30 stupnjeva. Umjerena, podno Velebita i jaka bura s olujnim udarima, tijekom dana će slabjeti i na otvorenom okrenuti na sjeverozapadnjak.

Dalmaciju očekuje pretežno sunčano i danju vrlo toplo i vruće vrijeme. U prvom dijelu dana puhat će umjerena, ujutro i jaka bura, a poslijepodne će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni i zapadni vjetar, posebice na otvorenom. Najniža jutarnja temperatura od 17 u Zagori do 22 na obali, a najviša dnevna između 28 i 32 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na južnom Jadranu sunčano, poslijepodne će zapuhati sjeverozapadnjak koji će stvoriti umjerene valove. Temperatura zraka kretat će se od najniže 24 stupnja do najviše oko 30 stupnjeva Celzijevih.

Ugodno, toplo i vruće vrijeme

U utorak nas očekuje pretežno sunčano i vrlo toplo, mjestimice i vruće vrijeme uz slab vjetar na kopnu, dok će na Jadranu uz obalu u noći i ujutro mjestimice puhati umjerena bura, danju zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutranja temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu između 19 i 24, a najviša dnevna uglavnom od 27 do 32 C.st.

Toplo i sunčano vrijeme nastavit će se tijekom čitavog tjedna. Ponegdje je moguća kratkotrajna jutarnja magla, a svježija se jutra očekuju po kotlinama gorske Hrvatske dok sće danju biti vrlo toplo, na području nizina i vruće vrijeme.

Temperatura zraka nastavit će rasti sve do petka kada će u nekim dijelovima zemlje živa na termometru ići i do 35 stupnjeva Celzijevih. U tjednu koji je pred nama na Jadranu će i dalje ujutro puhati slaba i umjerena bura, a poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak. Stabilno vrijeme pratit će i obilje sunca. Jutarnja temperatura uglavnom će biti viša od 20 stupnjeva, a dnevna i od 30, kao što je na Jadranu i uobičajeno za sredinu kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak će u čitavoj zemlji temperature zraka dosezati preko 30 stupnjeva Celzijevih, a već u subotu nam dolazi novo osvježenje, kiša, vjetar i pad temperatura za čak 10 stupnjeva Celzijevih.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo