Jeftino do ljepote / Tjedan ljepote - kako se pomladiti za 100 kuna: naša reporterka na kozmetičkom tretmanu

Tjedan restorana pokazao se kao dobra akcija, pa su na sličnu ideju došli zagrebački kozmetičari, koji su pak organizirali tjedan ljepote

7.2.2017.
22:21
VOYO logo

Popularne cijene trebaju popularizirati odlazak u kozmetičke salone. Samo pazite, htjeli bi vas uvjeriti kako na njegu svoga tijela trebate mjesečno trošiti više od 4000 kuna. Naša novinarka Petra Mlačić izgleda bolje već za 100.

"Ovo je najveća žrtva koju sam napravila zbog RTL-a, potpuno sam bez šminke i idem na tretman uljepšavanja", najavila je naša reporterka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša Petra došla je na tretman kod, također, Petre. "Danas je naš dan. Hoćete me uljepšati?"

- "Hoćemo, najbolje što znamo", odgovara kozmetičarka Petra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je radiofrekvencija lica. To je antiage tretman, ali ni 27 godina nije prerano za njega, kažu stručnjaci. Koža treba biti elastična, nokti nahranjeni, celulit pod kontrolom.... I tako svaki mjesec.

"Svaki mjesec već godinama idem kod Ive na nokte, na tretmane lica, pred ljeto na tretmane tijela.. ni ne smijem vam sve reći.. A postoji li neki problem kući s obzirom na kućni budžet ili? Hahahah, neki ne znaju, to je tajna", kazala nam je Sanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako samo zbrojimo mjesečne nužnosti, koje su topla preporuka stručnjaka, iznos je skoro pa – bolje sakriti.

"Ako gledamo masažu, mislim da bi to svaka osoba si morala priuštiti jedanput tjedno, pola leđa 100 kuna, cijela 200 kuna. Kod mlađih cura bilo bi dobro da dođu barem jedanput mjesečno tretman lice, one iznad 30, 40 godina barem 3 puta mjesečno. Od 200 do 800 kuna. Što se tiče drugih tretmana  – mršavljenje ili oblikovanje tijela - bitno je da se napravi jedna kura koja traje mjesec, mjesec i pol dana. Depilacija jedanput mjesečno, pedikura isto, a manikura može svaka 3 tjedna" - rekla nam je kozmetičarka Iva Blažev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve zajedno može se popeti do 3600 kuna. Zato udruge kozmetičara od Amerike do Hrvatske ovaj tjedan nazivaju – tjedan ljepote i neke od tretmana nude za - 100 kuna.

"Gotovo svi tretmani koštaju višestruko više, 200, 300, 400 kuna, ali oni su osmišljeni da se ponude široj populaciji kao dio kulture i higijene tijela i lica, da se ljudi više posvete sebi i upoznaju što je to doćui u kozmetički salon", kaže Petra Kump, predsjednica Udruženja kozmetičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uključeno je 60 salona u čitavoj Hrvatskoj, a na raspolaganju je 150 različitih tretmana. Ovaj koji smo probali, mikrodermoabrazija dijamantima, hijaluron, masaže.

A dio novca odlazi za udrugu Debra - koja pomaže oboljelima od bulozne epidermolize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onaj tko zna kakva je cijena inače, odmah uzima - 3 kupona.

Iako takva ljepota zaista košta, saloni rade kao na traci. U Zagrebu ih je otprilike 2000, a samo je u zadnje dvije godine otvoreno 200 salona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otvara se jer misle da je jako lako raditi, a zatvara se baš zato jer nema profesionalnog osoblja, a kvaliteta je takv kakva je, nije na nivou. Opstaju samo oni koji su dugo u tom poslu i na višem nivou", smatra kozmeičarka Samanta Bujić.

Kao u ordinaciji, termini se ponekad čekaju i do tjedan dana. A u čekaonicama – nisu samo žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O da, muškarci isto vole doći, vrlo su dobri i dragi klijenti, moram ih pohvaliti da nisu teški kao mi žene… Dolaze i na masaže i na pedikure, manikure, čak i na depilacije", otkriva nam Petra Kump.

Ne mora to, naravno, biti uputa svima, ali oni koji su se odvažili, tvrde kozmetičarke – time su samo pokazali svoje – samopouzdanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo