TJEDAN JE POČEO JAKO RUŽNO, ŠTO DONOSE IDUĆI DANI? / Već danas stiže osjetno zahladnjenje, ali i mraz

Image
Foto: Pixsell, Getty, DHMZ

Prema kraju tjedna dnevna temperatura ipak će postupno rasti

24.9.2018.
7:46
Pixsell, Getty, DHMZ
VOYO logo

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno s kišom, ponegdje i pljuskovima te grmljavinom; temperatura zraka u većini krajeva u postupnom padu, u unutrašnjosti uglavnom od 12 do 17, na sjevernom Jadranu od 17 do 22 te u Dalmaciji između 22 i 27 Celzijevih stupnjeva.

Mjestimice je moguća i obilnija oborina, ponajprije u sjeverozapadnim krajevima. Poslijepodne postupan prestanak kiše i razvedravanje sa sjeverozapada, no osjetno će osvježiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetrovito uz umjeren i jak sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu će umjereno jugo okrenuti na jaku i olujnu buru, stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 24. rujna.

Uporna kiša

I na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima u noći i prijepodne pljuskovi mogu biti izraženiji. Uz umjeren do jak sjeveroistočni vjetar te jaku, na udare olujnu buru od sredine dana postupno će se razvedravati, javljaju meteorolozi HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na srednjem Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije bit će oblačno s kišom, većinom uz pljuskove praćene grmljavinom. Prema kraju dana prestanak oborina i postupno razvedravanje, uz pad temperature zraka. Jug Hrvatske prijepodne će biti uglavnom sunčan i suh. Od sredine dana uz promjenljivu naoblaku slijedi kiša, često u obliku pljuskova s grmljavina.

Potkraj tjedna postupan rast temperature

Utorak će u većini zemlje biti suh, ali i relativno hladan. U nastavku tjedna bit će barem djelomice sunčano, ali također osjetno hladnije, osobito ujutro. Po kotlinama gorskih krajeva u srijedu i četvrtak nije isključen slab mraz pri tlu. Prema kraju tjedna dnevna temperatura ipak će postupno rasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu će biti pretežno sunčano, ali također hladnije, osobito ujutro. I dalje će biti vjetrovitro uz jaku, u utorak na udare i olujnu buru. Slabljenje vjetra očekuje se u četvrtak. Temperatura zraka u drugoj polovini tjedna u postupnom porastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo