Tipurić ostaje dekan Ekonomskog fakulteta

Darko Tipurić, dekan Ekonomskog fakulteta u zagrebu, ostaje na svojoj poziciji iako ga je rektor Sveučilišta Aleksa Bijeliš pozvao da podnese ostavku.

18.12.2009.
16:16
VOYO logo

Članovi Fakultetskog vijeća Ekonomskog fakulteta u Zagrebu velikom većinom od 95 glasova podržali su Darka Tipurića, kojeg se sumnjiči za sudjelovanje u nekoliko afera koje istražuje USKOK. Riječ je slučajevima izrade menadžerskih ugovora za HEP te spornoj ljetnoj školi Ekonomskog fakulteta koja je studentima omogućavala da, uz novčanu naknadu od dvije tisuće kuna, polažu ispite u regularnim rokovima.

Samo 16 članova Vijeća bilo je protiv, a 7 suzdržano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rektor Aleksa Bjeliš proceduru za smjenu može predložiti senatu sveučilišta, no tamo treba osigurati dvije trećine glasova.

"Tražio sam jesenas analizu ugovora Ekonomskog fakulteta s HEP-om i sličnim partnerima, a drugo se povjerenstvo bavilo djelovanjem Međunarodne ljetne škole. Rezultati povjerenstava koje sam nedavno dobio bili su tema mojeg razgova s dekanom i bit će izvjesnih implikacija te ćemo sadržaj tih analiza ovih dana u rekotratu razmatrati, ali ne u javnosti", otkrio je Bjeliš za Business.hr temu razgovora s Tipurićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-200912170491006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo