Buran vikend / Tijekom vikenda policija zaustavila 16 pijanih vozača: Rekorder Đakovčanin s 2,63 promila

Image
Foto: Ilustracija/Jurica Galoić/PIXSELL

U subotu 18. i nedjelju 19. kolovoza na području PU osječko – baranjske provedene su pojačane mjere u prometu usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

22.8.2018.
14:30
Ilustracija/Jurica Galoić/PIXSELL
VOYO logo

Tijekom provođenja mjere policijski su službenici evidentirali ukupno 36 prekršaja, od čega 16 prekršaja upravljanja vozilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, dva prekršaja pješaka, jedan prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila, jedan prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom i devet ostalih prekršaja, javlja portal SiB.

Od 17. do 19. kolovoza na području ove policijske uprave policijski su službenici u prometu zatekli 23 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Devetnaest je bilo vozača osobnog automobila, tri vozača bicikla i jedan vozač mopeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveću prisutnost alkohola u krvi utvrdili su 17. kolovoza u 18,45 sati u Đakovu, kada su zaustavili 52-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,63 grama po kilogramu (promila). Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebne prostorije.

U 16,30 sati 18. kolovoza u Đakovu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je jedan od sudionika imao alkohola u krvi od 1,60 grama po kilogramu (promila). Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo