Thompsonova obitelj za školu (ne)spremna

Pjevač Marko Perković Thompson i njegova supruga Sandra sudarili su se ovih dana s 'okrutnim' hrvatskim školskim sustavom.

19.10.2010.
9:43
VOYO logo

Obitelj Perković napisala je molbu na osnovi koje bi njihov sin trebao ipak zaslužiti produženi boravak, no Učiteljsko vijeće zagrebačke Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića molbu odbija, baš kako su odbili i molbu za još jedno dijete, jer je također stigla prekasno.

Sve što nakon toga slijedi, kako neslužbeno saznaje Novi list iz više izvora, jest niz pritisaka, ponajprije iz Gradskog ureda za obrazovanje, ne bi li se ravnateljicu škole Dubravku Matković natjeralo da učini iznimku i Thompsonovu molbu riješi pozitivno. No, pritisci svejedno nisu urodili plodom. "U ovom trenu ništa vam drugo ne mogu reći osim da dijete Marka Perkovića ide u našu školu, da smo zaprimili molbu roditelja za boravkom i da je molba odlukom Učiteljskog vijeća odbijena", kratko je rekla ravnateljica Matković. O možebitnim pritiscima ravnateljica nije željela govoriti, pa tako ni o informaciji da bi je, teoretski, u cilju discipliniranja Gradski ured mogao kazniti novčano, jer je – baš kao i u drugim zagrebačkim školama, poglavito onima bliže centru – u prvim razredima i djece koja formalno nisu s područja što ga pokriva OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, koji je navodno bio jedan od onih koji se nisu libili urgirati za Thompsona, tvrdi da on nije nazivao nikoga.

Kaže da je upoznat sa slučajem Thompsonova djeteta, baš kao i s još jedim slučajem, ali i kazuje kako za Thompsonovog sina, barem ove godine, produljenog boravka teško da će biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo nakon mjesec i pol dana škole otvarati novu odgojnu skupinu zbog dvoje djece, bez obzira kako se ta djeca zvala. Da su ispunjavali uvjete, problema ne bi bilo. Stojimo iza odluke koju je donijela škola i ne mislimo ništa mijenjati", poručuje Lovrić. Odluku Učiteljskog vijeća škole podržalo je i Vijeće roditelja. Zamjenica predsjednika Vijeća roditelja Zrinka Podhraški Čizmek kaže kako to ne znači da je Vijeće stalo na nečiju stranu. Objašnjava da je za sada nemoguće upisati u dnevni boravak Thompsonovog sina, jer samo dvije učiteljice skrbe za tri razreda na boravku, odnosno svaka brine za 30-ak učenika.

Inače, da bi dijete zaslužilo produženi boravak u zagrebačkim osnovnim školama, jedan od osnovnih preduvjeta je da su oba roditelja zaposlena. Koliko, bar do sada, javnost zna, Marko Perković Thompson je pjevač, a supruga mu je domaćica i majka petero djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201008240132006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo