Preokret / Thompson ipak može pjevati u Sloveniji: Sud zabranu koncerta u Mariboru proglasio nezakonitom!

I Thompson, ali i slovenski organizatori koncerta u Mariboru poručuju da već planiraju još veće okupljanje u susjedstvu

28.6.2019.
19:02
VOYO logo

Marko Peković Thompson ipak može nastupiti u Sloveniji. Sud je nakon dvije godine - zabranu koncerta u Mariboru proglasio nezakonitom.

I Thompson, ali i slovenski organizatori koncerta u Mariboru poručuju da su vjerovali u sud, te već planiraju još veće okupljanje u susjedstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pune dvije godine Thompsonove pjesme nisu bile poželjne u Sloveniji. Ono što je 2017. trebao biti rasprodan koncert u Mariboru - zbog zabrane se nikad nije održao. Sada je slovenski sud zabranu proglasio - ilegalnom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam puno povjerenje u sud, i nakon svih pravnih postupaka, upravni sud Republike Slovenije presudio je da je zabrana koncerta bila nezakonita po svim točkama", kaže Milan Trol, organizator Thompsonova koncerta u Mariboru.

Poručuju - ova sudska odluka dokazuje da živimo u demokraciji. Inače, koncert je bio zabranjen jer su mariborske vlasti nakon sigurnosne procjene uoči koncerta - zaključile da, ako se održi - postoji prijetnja za živote, zdravlje i imovinu ljudi. Maribor i dalje podijeljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točan datum nastupa - još uvijek taje

"Neka si ga dovedu na sud pa neka tamo, pred njima pleše i pjeva! Neka ga vode tamo ako su tako pametni."

"Mislim da je previše provokativan, mislim da je naša država prije donijela dobru odluku kada mu je zabranila nastup." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio sam ići na taj koncert, pa je bio otkazan. Načelno, nemam ništa protiv njega, njegove pjesme mie se sviđaju. Možda su neke malo previše vojnički nastrojene."

Marko Perković Thompson progovorio je jedino putem Facebooka,  gdje je iznio detalje presude. Sve zabrane nastupa - u zadnjem intervjuu za RTL -  nazvao je zakulisnim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ostalo je politika, spletke, svašta. Znači, Thompson može slobodno pjevati u Švicarskoj, Njemačkoj. Da, bio sam u Švicarskoj, idem uskoro i u Njemačku."

Osim u Njemačkoj - treba održati koncert u Mariboru kojeg je čekao dvije godine. Točan datum nastupa - još uvijek taje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oko novog zakaznog koncerta i kada će se točno održat ćemo vas obavijestiti - srdačan pozdrav iz Slovenije", kaže Trol.

Prije nego će Slovenci pjevušiti njegove pjesme,  'Dolazak hrvata' pjevao se na Pantovčaku. Povodom proslave Dana državnosti - Thompsonov hit uslijedio je odmah nakon himne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo