THOMPSON ĆE IPAK MOĆI URLATI 'ZA DOM...': / Iako je sud ranije to proglasio nezakonitim, u njegovom je slučaju napravio iznimku

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Visoki prekršajni sud je presudio suprotno svojim ranijim odlukama, no rijetki su slučajevi kada presuda pada zbog neusklađenosti s ranijim slučajevima

12.12.2019.
9:23
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Pjevač Marko Perković Thompson moći će ubuduće bez straha od kazni uzvikivati ustaški pozdrav "Za dom spremni" na početku svoje pjesme "Bojna Čavoglave". Tako je odlučio Visoki prekršajni sud, iako je u sličnim slučajevima ranije donio pet pravomoćnih presuda u kojima zabranjuje taj poklič, doznaje Jutarnji.

Presuda još nije odaslana sa suda, jer je trenutačno u evidenciji sudske prakse, odjelu koji analizira svaku novodonesenu presudu i utvrđuje je li ona sukladna prethodnim presudama koje su se ticale istog pitanja te presudama suda u Strasbourgu i Suda EU čije su presude za Hrvatsku obvezujuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Visokom prekršajnom sudu nisu htjeli komentirati ovu presudu, upravo zbog njene analize. No, rijetki su slučajevi da se predmet u kojem je presuda donesena vrati na početak zbog njene neusklađenosti. Ako se to ne dogodi, ona postaje pravomoćna, a Thompsona zbog pokliča "Za dom spremni" više neće kažnjavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo