(Geffen/Aquarius) / THE CURE - 4:13 Dream

Image

Po svemu sudeći, ekipa Roberta Smitha nikad neće prestati s radom, a novih 13 pjesama dovoljan su razlog da zbog toga iskreno žalimo.

15.11.2008.
18:30
VOYO logo

"Bože, hoće li Robert Smith ikad upokojiti The Cure?", prva je reakcija na preslušavanje novog albuma engleskih pop mračnjaka.     

Poučeni katastrofalnim prethodnicima "The Cure" i "Bloodbrothers", na "4:13 Dream" pokušavaju reproducirati sve ono što ih je nekoć činilo dobrim bendom pa je, primjerice,  uvodna "Underneath The Stars" blizak srodnik ultimativnoj darkerskoj baladi "Forrest", dok  "The Only One" i "Freakshow" djeluju kao da su nastale po špranci popističnih hitova "Why Can I Be You?" ili "In-Between Days".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očigledno su postali svjesni svojih nedostataka, što je u svakom slučaju pohvalno, kao i ideja potkradanja od samog sebe, no za suvislu realizaciju iste trebao je još samo detalj kojeg Cureovci nemaju već jako, jako dugo - inspiracija.

Smith zvuči umorno, grupa svira rutinski kao na autopilotu pa novi album u osnovi nije ništa drugo osim tužnog epitafa jednoj od najznačajnijih pop-rock skupina osamdesetih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro će im New Musical Express uručiti svoju prestižnu "Godlike Geniuses" nagradu, što bi poslije "4:13 Dreama" zaista trebali iskoristiti da objave kako odlaze u penziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo