TEZAK ZIVOT U LIJEPOJ NASOJ / Upoznajte zenu koja je vec 10 godina u blokadi

Iako se ocekuje da cemo ove godine zabiljeziti skroman gospodarski rast, problema je i dalje mnogo, a posebno zabrinjava sto broj blokiranih gradana i njihovi dugovi svakodnevno rastu.

13.5.2015.
6:55
VOYO logo

Karmen Beganovic u blokadi je vec 10 godina. Tada je izgubila posao, a rate kredita postale su pretesko breme. Sa zaposlenjem se muci i danas. I to sto nade, kaze, jako je lose i s tim se ne moze prehraniti obitelj.

32 milijarde kuna duga

U takvoj je losoj situaciji vise od 320 tisuca blokiranih gradana, ciji ukupni dug premasuje 32 milijarde kuna. U usporedbi s veljacom, blokiranih je 3,5 tisuce vise. I dok broj siromasnih raste, zanimljivo je da raste i stednja u bankama, gdje gradani imaju vise od 246 milijardi kuna. Pokazatelji su to, kazu analiticari, svojstveni kriznim vremenima, gdje se trazi financijska luka spasa, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi smo usli u fazu maratona' Osiguravanju mirnije buducnosti nadaju se i u Vladi, koja bi danas trebala saznati kako Bruxelles gleda na predlozeni plan reformi.

"Mi smo usli u fazu maratona, gdje svaki poticaj od Europske komisije, Svjetske banke, MMF-a, znaci da svaku sljedecu etapu trebamo sto bolje istrcati", kaze Mladen Vedris, ekonomski analiticar. Nazalost, trcanje prema gospodarskom rastu i novim radnim mjestima, koji bi ljude poput Karmen izvukli iz blokade, zasad nije bilo uspjesno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo