provjerite stvarnu brzinu / Testiranje brzine interneta - naučite kako se testira brzina interneta

Image
Foto: Pixabay

Čini vam se da se web stranice sporo otvaraju pa želite testirati brzinu interneta? Donosimo vam najjednostavniji način kako to napraviti

24.7.2017.
4:01
Pixabay
VOYO logo

U nekim situacijama testiranje brzine interneta može biti od velike pomoći. Mnogi teleoperateri se hvale kako upravo oni imaju najbrži internet, no je li to stvarno tako? Ono što vi možete napraviti je testirati stvarnu brzinu interneta. Dugo čekate da vam se neka stranica otvori? Na stranici www.speedtest.net. Možete izmjeriti stvarnu internetsku vezu, posebice download i upload.

Dobiveni rezultati mogu varirati, zato bi trebali napraviti test u više navrata ili u različitim dijelovima vašeg doma. Dobivena brzina koju mjerač pokazuje će vam vjerojatno biti manja od brzine koju su vam rekli da ćete imati, kad ste paket kupili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi li se o velikoj razlici, trebate nazvate pružatelja usluge te ga zamoliti da dođe otkloniti smetnje. No, prije nego što to napravite, provjerite je li problem u uređaju. Ako posjedujete i laptop i stolno računalo, možete testirati brzinu interneta na oba uređaja.

Također, postoji mogućnost da router držite na krivom mjestu te se tako narušava kvaliteta internetske veze, pa tako i brzina. Nemojte router držati na podu ili pak u blizini uređaja koji mogu ometati signal ili negdje zatvorenog. Bolji položaj će znatno poboljšati internetsku brzinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vašu internetsku vezu mogu ometati Wi-Fi mreže iz susjedstva, a to možete provjeriti preko aplikacije WiFi Analyzer, koja je ponuđena na Google Playu. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo