SLUČAJ: HORVAT /

Terešak za RTL: 'Neuobičajeno je da Uskok radi subotom, ovo je velika šteta na račun Vlade'

Image
Foto: RTL

Sudac će tijekom večeri odlučiti hoće li ministru biti određen istražni zatvor, a odvjetnik otkriva zbog čega to žele

19.2.2022.
18:46
RTL
VOYO logo

Vladimir Terešak, odvjetnik Darka Horvata gostovao je u RTL-u Danas s Andrijom Jarkom

Kaže kako istražni zatvor traže zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanje kaznenog djela. Terešak kaže da to djelo ne može ponoviti jer ne obnaša dužnost ministra gospodarstva, a osim toga, svi ostali dokazi su prikupljeni u sklopu izvida slučaja vjetroelektrane, dakle pretraga relefona, priavljene gospođe Mandac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su pronašli indicije i za Horvata upitan je, a odvjetnik kaže da je između ostalog u tome, ali kada prouči izvješće o provedbi istrage znat će više. 

Horvat je kaže istražiteljima detaljno i staloženo, samouvjereno iznosio obranu preko sat vremena, odgovarao na sva pitanja i opovrgavao optužbe. Je li potpisivao papire u dobroj vjeri, odvjetnik tvrdi kako je Horvat rekao da je Mandac izabrana na funkciju pomoćnice na njegovo traženje, u nju je imao maksimalno povjerenje, a odluka za koju se tereti mu je ona dala na potpis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VIŠEMJESEČNA ISTRAGA /

USKOK objavio priopćenje o akciji protiv ministra Horvata i još petero osumnjičenika. Pogodovali zbog osobne ili interesne povezanosti?

Image
VIŠEMJESEČNA ISTRAGA /

USKOK objavio priopćenje o akciji protiv ministra Horvata i još petero osumnjičenika. Pogodovali zbog osobne ili interesne povezanosti?

U konačnici, ministar je, kako kaže njegov odvjetnik, staložen, miran i uvjeren u svoju nevinost. 

Upitan hoće li se braniti tijekom istražnog ročišta, odvjetnik kaže da neće već će se argumentirati strana za i protiv istražnog zatvora, a sudac će odlučiti hoće li ga pustiti ili ga uhititi.

Ovakav postupak, zaključuje odvjetnik u svakom slučaju nije uobičajen jer subota je neradni dan Uskoka. "Neuobičajeno da je kaznena prijava Uskoka, od šest osoba, među kojima su i Tolušic, Mandac i Milošević, jedini uhićenik je ministar Horvat. 

Terešak drži da je to neuobičajeno, različitio od drugih predmeta u kojima Uskok hapsi, od onih s najlakšim inkriminacijama do onih težih. Odvjetnik navodi kako mu se na teret stavlja kazneno djelo iz 2018. godine, a riječ je o inkriminaciji bez pribavljanja imovinske koristi, bez nanošenja štete proračunu, nego da su tvrtke preko reda dobile poticaje u smješnim iznosima, od 50 tisuća kuna i dalje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li ovo politička šteta na račun HDZ-a, Terešak govori da nije političar nego pravnik, ali ovo je velika šteta za Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo