DOLAZI DO PROMJENA / Tepeš za RTL o prometnom kaosu na rotoru: 'Danas je sazvana nova komisija, bit će određenih modifikacija...'

'Glavni krivac su ovi opsežni građevinski radovi koje smo nužno morali realizirati u svrhu vraćanja ovoga cestovnoga objekta u prvobitno funkcionalno stanje', rekao je

26.9.2022.
19:50
VOYO logo

A kakva je situacija na mostu navečer provjerio je RTL-ov reporter Boris Mišević koji razgovara s Krunoslavom Tepešom, pomoćnikom pročelnika za ceste Grada Zagreba.

Gužva nije splasnula, splasnula je s obzirom na kaos jutros, ali nije splasnula u odnosu na kraj radnog vremena na 16.30. Automobili prolaze, vozi se 10, 20 na sat. Na rotoru je i dalje krkljanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No tko je odgovoran za sve ovo?

Image
KOLAPS DO LIPNJA 2023. /

Prometni stručnjak za RTL o kaosu na Jadranskom mostu: 'Moglo se spriječiti planiranjem, ali ako vas nije briga...'

Image
KOLAPS DO LIPNJA 2023. /

Prometni stručnjak za RTL o kaosu na Jadranskom mostu: 'Moglo se spriječiti planiranjem, ali ako vas nije briga...'

"Glavni krivac su ovi opsežni građevinski radovi koje smo nužno morali realizirati u svrhu vraćanja ovoga cestovnoga objekta u prvobitno funkcionalno stanje. Naravno posljedično krivac je i ova privremena regulacija prometa koja je bila nužna za preduvjet ovih građevinskih radova", govori Tepeš pa dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U sklopu izrade projekta jedna od obveza projektanata je izrada prometnog elaborata privremene regulacije prometa. Ona je konzultirana sa svim gradskim službama i definirana je ova privremena regulacija kao optimalna upravo iz pretpostavke da se ne vodi restrikcija prema bilo kojem vidu cestovnog motornog prometa. No s obzirom na trenutnu situaciju u prometu, u suradnji s kolegama danas je sazvana nova komisija, utvrđene su određene korekcije koje će se implementirati na samoj postojećoj privremenoj regulaciji prometa, napravit će se određene modifikacije", poručuje pomoćnik pročelnika za ceste.

Na pitanje koje će se promjene dogoditi govori:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nova regulacija prometa koju očekujemo da se implementira tijekom narednog tjedna ostvarit će se povećanje protočnosti duž samoga Jadranskog mosta tako da će se postojeće tri prometne trake izvršiti korekcija samih njihovih širina. Dobit ćemo dvije prometne trake u svakom smjeru čime ćemo ostvariti jednoliku distribuciju duž sjevera i juga. Na uštrb teretnog prometa morat ćemo napraviti redistribuciju njihovog kretanja", kaže Tepeš.

Za savjet kako se sutra snaći poručuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo smanjenje korištenja ovog pravca te da će se građani koristiti alternativne pravce - susjedne ceste i zagrebačku obilaznicu."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo