Temperature će se strmoglaviti za više od 20 stupnjeva!

Još malo pa ćemo opet morati uzeti kišobrane u ruke, a prženje na 36 Celzijevaca zamijenit će osjetni pad temperature u unutrašnjosti koje bi se mogle spustiti i na 15 °C.

12.6.2014.
9:33
VOYO logo

Tijekom četvrtka bit će i dalje pretežno sunčano i vruće. Sredinom dana, a posebno poslijepodne, ponegdje jači razvoj oblaka te pljuskovi i grmljavina, osobito u sjeverozapadnim i zapadnim područjima. Lokalno je moguće i nevrijeme. Najviša dnevna temperatura većinom od 30 do 35 °C.

Petak u unutrašnjosti donosi djelomice sunčano i manje toplo. Povremeno pljuskovi, moguće i grmljavina, u noći i prijepodne te osobito u drugome dijelu dana. Na Jadranu većinom sunčano, no poslijepodne mjestimice pljuskovi i grmljavina, ponajprije na sjevernom dijelu.Najniža temperatura između 15 i 21, na Jadranu 21 i 26. Najviša dnevna od 24 do 29, na Jadranu 29 do 34 °C, izvijestio je DHMZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperaturni šok

No, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, od idućeg tjedna nam slijedi novi temperaturni šok. Temperatura će od petka početi padati u kontinentalnoj Hrvatskoj, da bi već u utorak uz kišu pala na 17 Celzijevaca u Zagrebu, Bjelovaru, Karlovcu. U Vraždinu primjerice dnevna temperatura kretat će se oko 15 °C.

I na Jadranu pad temperature

U gotovo cijeloj Hrvatskoj sprema nam se kiša već od subote, kako u unutrašnjosti tako i na Jadranu gdje će se najviše dnevne temperature od ponedjeljka kretati od 20 do 23 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo