krenula je zima /

Temperature još niže, snijeg pada diljem Hrvatske: Vjetar stvara vijavice, oprezno na cestama!

Image

U utorak prijepodne će oborine ojačati

18.11.2018.
13:21
VOYO logo

Vukovar se jutros probudio uz raskinutu naoblaku i temperaturu malo ispod nule. Već ujutro bilo je sitnih oborina te ih i kasnije može biti, no vjerojatnost za njih je razmjerno mala, svega 30 %, najavila je jučer naša meteorologinjaDunja Mazzocco Drvar

U nizinama kiša pomiješana s mokrim snijegom i takva se, jasno, neće zadržavati na tlu. U gorju već mož biti i pravoga snijega, no stvorit će se samo tanji snježni pokrivač. Vjetar će biti za nijansu slabiji, ali dovoljno jak da stvara vijavice i smanjuje vidljivost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak prijepodne će oborine ojačati, u zapadnoj unutrašnjosti padat će susnježica, a u gorju već ponegdje i malo obilniji snijeg. Popodne već jugo vuče toplinu, ponovno prelazimo u kišu koja će oprati sve tragove eventualnog snijega, a u Lici bi moglo biti i ledene kiše koja je čak i opasnija od prvog sezonskog snijega. Sve ćemo to detaljno pratiti idućih dana.

Snijeg je u nedjelju ujutro, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, zabilježen u Gradištu, na osječkom području, u Slavonskom Brodu, Đakovu Vinkovcima, Puntijarki (Medvednici) i na mjernoj jedinici Parg Čabar, no u 11 sati njegovi slabi naleti još uvijek se bilježe samo u Pargu Čabru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprezno na cestama

Zbog vjetra za sav su promet zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru i Baranji.

Snijeg povremeno pada i na dionicama autocesta: A5 Osijek-Sredanci te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Istri, Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo