Temperatura iznad 40, još malo pa osvježenje

Temperature u mnogim dijelovima Hrvatske dosežu svoj maksimum i nerijetko prelaze 40 stupnjeva.

24.8.2012.
14:03
VOYO logo

Nakon što su se u četvrtak neki hrvatski građani probudili na temperaturi od 28 stupnjeva, meteorolozi su tijekom dana već za petak najavili temperature i preko 40 Celzijevih stupnjeva. Posebice u Slavoniji, gdje će se, kako su rekli, živa u termometrima penjati i do 41 stupanj.

Srećom, do 13 sati baš tako visoka temperatura ondje nije izmjerena. Barem prema službenim podacima. Ipak, županjski kraj je jedan od onih s koji ima najviše temperature, a dan je još dug...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spas na Zavižanu

Naime, u 13 sati, prema podacima iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Županji je izmjereno 38 stupnjeva, jednako kao i u susjednom Slavonskom Brodu, potom Osijeku, ali i u Kninu, na drugom kraju zemlje. Samo stupanj niže bilo je u Novoj Gradiškoj, Daruvaru i Sisku, a ista se temperatura, zanimljivo je, bilježila i na Bilogori. Štoviše, gotovo u cijeloj zemlji već je zabilježena temperatura viša od 30 stupnjeva. Iznimke su tek Parg – Čabar u Lici s 29, koji ima istu temperaturu kao Sljeme. A od vrućine se zasad može pobjeći samo na Zavižan, gdje je temperatura sasvim pristojna i iznosi 23 stupnja.

Podsjetimo, vrućine se nastavljaju sve do nedjelje, kad će polako padati, a novi radni tjedan trebali bismo početi s onima nižim od 30 stupnjeva. Ipak, oprez onima sa zdravstvenim problemima jer će temperature u kratkom roku pasti za više od 10 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo