Pritisak na Bernardića /

Tajni susret: Komadina je Biljani Borzan ponudio da preuzme SDP?

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Davor Bernardić pod sve je većim pritiskom da se povuče s mjesta predsjednika

11.9.2018.
8:43
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Zlatko Komadina ponudio je Biljani Borzan da preuzme vođenje SDP-a, piše Nacional.

Susret je navodno održan 5. rujna u jutarnjim satima u Zagrebu i njime se, piše tjednik, najavljuje preokret i konačni rasplet krize u SDP-u. Popularna europarlamentarka iz Osijeka još se koleba treba li prihvatiti vođenje SDP-a. Ona nije prva s čijim se imenom kalkulira za Bernardićevog nasljednika - u tom se kontekstu već spominjao Komadina, Sinića Hajdaš Dončić te gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak ili srijedu trebao bi biti, prema neslužbenim najavama, održan sastanak Zlatka Komadine i Ranka Ostojića s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem. Na tom sastanku, prema tjedniku, oni će ga pokušati nagovoriti da odstupi sa čelnog mjesta stranke i to do početka zasjedanja Sabora 19. rujna.

Izvori lista tvrde da bi se do sljedeće sjednice Predsjedništva SDP-a Bernardić trebao povući. U protivnom bi se na tom tijelu mogao suočiti sa zahtjevom da ode, pa mu je ovaj tjedan možda i posljednji za častan uzmak, piše Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem prošlog tjedna u Kamanju, mjestu u sjeverozapadnom dijelu Karlovačke županije okupili su se pobunjeni članovi SDP-a, njih više od 80 potpisali su zahtjev za ostavkom predsjednika stranke zbog 'neodržive situacije'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo