bilješku sastavio Nikica Kopačević / Tajna diplomatska bilješka otkriva: Grabar-Kitarović se u SAD-u sastala s vodstvom Pentagona

Image

U bilješci se detaljno navode imena i funkcije sugovornika i teme razgovora, ali i specificira da je bila riječ o radnom posjetu predsjednice

18.1.2017.
19:55
VOYO logo

Dijelovi iz diplomatske bilješke koja je iz veleposlanstva Hrvatske u Washingtonu 17. siječnja poslana u Ministarstvo vanjskih poslova, ali i u Ured premijera, MORH, Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost te kabinet ravnatelja SOA-e  otkrivaju kako se predsjednica za radnog posjeta SAD-u sastala, među ostalim, s vodstvom Pentagona.

Među tim ljudima su i senatori Ron Johnson, Marc Rubio, kongresnici Lou Barlett i Rick Santorum, admiral James Stavridis i mnogi drugi, javlja Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velik broj navedenih sugovornika imat će veliki značaj u daljnjem umrežavanju između najviših predstavnika RH i ključnih članova buduće administracije SAD-a.

Tu je bilješku sastavio Nikica Kopačević iz veleposlanstva Hrvatske u SAD-u, a odobrio veleposlanik Josip Paro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njoj se detaljno navode imena i funkcije sugovornika i teme razgovora, ali i specificira da je bila riječ o radnom posjetu predsjednice kako bi “iskoristila prigodu koju pruža razdoblje tranzicije između dvije administracije”.

Za sastanak s izvršnim potpredsjednikom Atlantskog vijeća SAD-a Damonom Wilsonom hrvatska je javnost znala iz njegove objave na društvenim mrežama, no bilješka otkriva da se predsjednice sastala i s višim suradnikom u Centru za transatlantske odnose Sveučilišta John HopkinsEdwardom Josephom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar-Kitarović sastala se i sa ZalmayomKhalilzadom, američkim veleposlanikom i čestim komentatorom u medijima koji je blizak budućem predsjedniku, nadalje stoji u diplomatskoj bilješci.

U sastancima je predsjednica raspravila o vanjskoj i sigurnosnoj politici predsjednika Trumpa, kao i očekivanjima od novog odnosa SAD-a s Rusijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo