TAJANSTVENI SUSRET: / Hasanbegović i Petrov viđeni zajedno u jednom kafiću, HDZ-ovac tvrdi: 'Ma vidjeli smo se samo nakratko...'

Image
3.10.2016.
16:03
VOYO logo

Informaciju da su se susreli u jednom kafiću u Ilici blizu Britanskog trga Net-hr-u je dojavila jedna čitateljica, a potvrdila su je i oba aktera tvrdeći doduše da je to bio susret u prolazu.

Petrov: To je bila 'vrsta susreta'

"Jučer navečer bio sam s osobama iz Mosta u kafiću. Nakon završetka razgovora pri izlasku iz kafića zajedno s ovim ljudima, sreo sam gospodina Hasanbegovića i pozdravio ga. To je bila vrsta 'susreta'", kazao nam je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično tvrdi i Hasanbegović koji kaže da je u kafiću "bio na piću s prijateljem" i da je Petrova vidio tek nakratko. Negirao je da je s Petrovom razgovarao o HRT-u ili o svojoj eventualnoj poziciji u budućoj vladi.

Je li riječ o doista slučajnom susretu dvojice članova još uvijek aktualne Vlade ili mogućem tajnom sastanku koji bi mogao utjecati na pregovore o budućoj vladi, teško je reći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Hasanbegović želi ostati ministar kulture

Zna se da je Hasanbegović, osokoljen izbornim rezultatom i velikim brojem preferencijalnih glasova, ubrzo nakon izbora dao do znanja novom šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću da bi i dalje želio ostati na dužnosti ministra kulture te da u suprotnom očekuje da mu se javno podastru razlozi zbog kojih to ne bi bio.

Image
ILI MINISTAR KULTURE ILI OBIČAN ZASTUPNIK: /

Hasanbegović poručio Plenkoviću da neće nijednu drugu funkciju

Image
ILI MINISTAR KULTURE ILI OBIČAN ZASTUPNIK: /

Hasanbegović poručio Plenkoviću da neće nijednu drugu funkciju

Izvori iz HDZ-a govorili su da su u vrhu stranke bili spremni Hasanbegoviću ponuditi mjesto jednog od potpredsjednika Hrvatskog sabora, no on je to odbio rekavši da će, u slučaju da ne ostane ministar kulture, jedino pristati na ulogu običnog saborskog zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zna se da dio zastupnika nacionalnih manjina, na koje u ovoj fazi pregovora Plenković računa pri sastavljanju parlamentarne većine, ne želi Hasanbegovića na mjestu ministra kulture.

BORBA ZA MJESTO MINISTRA KULTURE: Je li ovo nasljednica Zlatka Hasanbegovića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojica bi zadržali dosadašnje funkcije

Hasanbegović figurira kao neformalni lider desnog krila HDZ-a, pa i šire od toga kao svojevrsna ikona domaće političke desnice. Činjenica jest da je, sudeći prema izbornim rezultatima, njegova naglo narasla popularnost u desnim političkim krugovima, pridonijela tome da je HDZ 'usisao' glasove razjedinjenih stranaka na desnici.

Uostalom, kao i Hasanbegović, i Božo Petrov inzistira na svojoj dosadašnjoj funkciji ne želeći biti jedan od potpredsjednika Vlade nego prvi potpredsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IZNENADNA PROMJENA LOKACIJE PREGOVORA HDZ-a I MOSTA: ‘Oni su nas zvali, nisam još tamo bio pa se veselim’

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo