Tadić i Bilt saglasni da Srbija zaslužuje datum

Saglasnost bez političke težine

26.5.2013.
2:06
VOYO logo

Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić i švedski ministar inostranih poslova Karl Bilt saglasili su se sinoć u Talinu, u Jermeniji, da Srbija zaslužuje da dobije datum za početak pristupnih pregovora.

Tadić i Bilt su razgovarali u okviru međunarodne konferencije u Talinu, a teme su bile evropske integracije Srbije i kosovski problem, saopštila je služba za odnose sa javnošću počasnog predsednika Demokratske stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadić je, kako je navedeno, rekao da nije moguće biti dobar Evropljanin, a loš sused dodajući da je u regionu nakon teških i krvavih sukoba izgrađena dobrosusedska saradnja kroz process pomirenja.

Na međunarodnoj konferenciji u Talinu je razgovarano i o izazovima sa kojima se suočava Evropska unija. Tadić je rekao da je neophodno da EU postane globalna supersila kako bi u budućnosti evropske zemlje očuvale konkurentnost na globalnom tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Da bi Evropska unija to realizovala potrebno je da osnaži zajedničke finansijske intitucije i da dovrši proces proširenja - istakao je Tadić.

Bilt je istakao da je srpski zahtev za izjašnjavanjem Međunarodnog suda pravde o Deklaraciji Kosova o nezavisnosti omogućio da skoro sve političke snage u Srbiji usvoje miroljubivu politiku i da Srbija, uprkos svim izazovima, ostane na evropskom putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo